Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Bakkers’ moeten 26 stukken suker proeven

Geplaatst op: 15 september 2018

foto: Erik Eenkhoorn

Alie Van Dijk-Heldoorn maakt de lekkerste suker van Genemuiden. Maar liefst 26 Genemuidenaren deden tijdens Eikoerei mee aan de sukerbakwedstrijd. “Gaellemunigers oll’n van wat lekkers”, merkte presentator Flip Visscher terecht op. Aan de jury vervolgens de taak om al die stukken smakelijke huisvlijt te proeven. “Ik heb al expres niks bij de koffie genomen vanochtend”, glimlachte voormalig bakker Jacob Verhoek.

Ook de andere juryleden hebben een bakkersverleden of zijn zoon van een bakker. Cees Nieuwenhuijs, Wout van Dalfsen en Siem van Dalfsen moesten uiteindelijk het oordeel vellen. Ze sloten om 12.15 uur de deur van de raadszaal en gingen daarna uitvoerig in conclaaf. Kort daarvoor waren zelfs de laatste baksels nog binnengebracht bij de kraam op het Havenplein.

De juryleden letten onder meer op de smaak, de vorm en het uiterlijk van de stukken suker. Opvallend genoeg hadden bijna alle inzendingen net weer een andere kleur. Over de smaak moeten de bakkers uiteindelijk een oordeel vellen. En zij bepalen dat Alie Van Dijk-Heldoorn de lekkerste suker heeft gebakken.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500