Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

CDA laat gemeentehuis achter zich

Geplaatst op: 24 september 2018

Per 1 oktober verlaat het CDA Zwartewaterland het gemeentehuis om meer in contact met inwoners te komen. “We merken dat de drempel om naar het gemeentehuis te komen te hoog is”, aldus gemeenteraadslid Rudi van Zandwijk. “Wij gaan daarom onze eigen fractievergaderingen buiten het gemeentehuis laten plaatsvinden in alle kernen in Zwartewaterland en tegelijk combineren met de meepraat-avonden die we reeds organiseren.”

Deze meepraat-avonden werden enkele keren per jaar voor genodigden georganiseerd maar het CDA wil deze avonden nu 2x per maand laten plaatsvinden en voor iedereen openstellen. Het afgelopen jaar heeft het CDA veel contact gehad met inwoners die aangeven dat de afstand tussen politiek en inwoners groot is: ”Er speelt veel in Zwartewaterland, maar niet alles bereikt het gemeentehuis. We hopen hiermee de brug tussen politiek en inwoners kleiner te maken, maar het biedt ook de gelegenheid om gezamenlijk te kunnen discussiëren over wat goed is voor de gemeente, je stad of wijk.”

De meepraat-avonden zullen afwisselend in alle kernen van Zwartewaterland (ook Kamperzeedijk en Mastenbroek) plaatsvinden en bestaan uit 2 delen: de aanwezigen spreken over een bepaald -actueel- thema en er is ruimte voor iedere aanwezige om eigen bespreekpunten in te brengen. Vervolgens wordt het publiekelijke deel afgesloten met een drankje en vervolgt het CDA haar eigen vergadering.

Indien je een onderwerp met het CDA wilt bespreken, maar liever persoonlijk, is dat uiteraard mogelijk. Spreek een van de raadsleden persoonlijk aan of neem contact op via onderstaand adres of fractie@zwartewaterland.cda.nl

De volgende meepraat-avond zal plaatsvinden op maandag 1 oktober om 19:30 uur, in De Schakel in Hasselt, Kastanjelaan 3. Thema deze avond is “Wonen in Hasselt” en daarna is er gelegenheid voor alle bezoekers om hun eigen bespreekpunten aan te dragen. Het gezamenlijke deel wordt rond 21:00 uur afgesloten. Aanmelden is niet nodig, iedereen is welkom.
De volgende meepraat-avonden zullen worden aangekondigd via de (sociale) media en via de website van het CDA. Voor meer informatie zie: www.cda.nl/zwartewaterland

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500