Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente onderzoekt uitbreiding industrieterrein

Geplaatst op: 25 september 2018

De gemeente trekt 4 ton uit om te onderzoeken of uitbreiding van industrieterrein Zevenhont-Oost mogelijk is. Daarmee komt Zwartewaterland tegemoet aan de vraag uit het bedrijfsleven die momenteel schreeuwt om extra ruimte. De gemeenteraad moet volgende week akkoord gaan met het krediet.

Een paar jaar werd het tempo van uitbreiding nog naar beneden bijgeschroefd, maar met het verdwijnen van de crisis stijgt de vraag naar nieuw industrieterrein explosief. Eerder werd al de richting van een mogelijke uitbreiding aangewezen, namelijk richting de Hasselterdijk.

Zekerheid over die locatie is er echter niet, meldt het college van B en W in het raadsvoorstel. De gronden liggen immers in polder Mastenbroek, waarvan de provincie het landschap wil beschermen. Ook heeft de gemeente nog niet alle gronden binnen het 22 hectare grote gebied kunnen verwerven.

Overigens blijkt uit het raadsvoorstel dat de gemeente in principe wil meewerken aan een uitbreiding van Vebe Floorcoverings. De uitbreidingsplannen van dat bedrijf zijn echter te groot voor de plek die de gemeente gaat onderzoeken. Voor de uitbreiding van Vebe wordt daarom een aparte procedure gestart.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500