Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Brand en muziek in Historisch Centrum

Geplaatst op: 28 september 2018

In het museum het ‘Historisch Centrum Genemuiden’ zijn momenteel twee exposities te bezichtigen! Met een expositie over de muzikale en zingende erfenis is een bijzonder ‘monument van gemeenschapszin’ voor het voetlicht gehaald, die nog springlevend is.

In het museum is een terugblik en presentatie te zien van oude en oudere zang- en muziekverenigingen. Veel foto’s, een aantal vaandels en zelfs een uniform van ‘Ons Genoegen’ zijn te zien. Ook krijgen de plaatselijke kerkorgels en de toonaangevende organisten een plaats.

Hiernaast is er in het licht van ‘150 jaar grote stadsbrand 1868’ nog een kleine expositie over branden en het brandwezen in Genemuiden. Beide exposities zijn te bezichtigen op zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur tot en met de Biestemærk.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500