Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Een kwarteeuw voor de klas

Geplaatst op: 28 september 2018

Anke Brouwer staat precies 25 jaar voor de klas, waarvan het grootste deel in Genemuiden. Via de Maarten Lutherschool en even de Bogermanschool werkt ze nu sinds vier jaar op de Johannes Calvijnschool. En die school vierde vrijdag het jubileum van de juffrouw uit Oldebroek mee.

Zo gingen alle leerlingen om 11.00 uur workshops volgen. “Dit is echt mijn ding”, zegt Brouwer ondertussen, terwijl ze tussen de verschillende lokalen heen en weer loopt om de laatste spullen neer te zetten. Ze heeft zelf alle workshops bedacht. “Lesgeven doe ik graag, maar creativiteit vind ik het mooiste”, vertelt Brouwer, terwijl ze nog even haar hulptroepen overziet. “We hebben veel moeders opgetrommeld voor de begeleiding”, lacht ze. En zelfs familieleden werken mee, want ook haar echtgenoot en zoon met vriendin zijn aanwezig.

De wereld van het onderwijs is in 25 jaar behoorlijk veranderd, vindt Brouwer. “Er zijn bijvoorbeeld veel meer toetsen bijgekomen. Aan de ene kant niet altijd leuk, maar aan de andere kant kun je leerlingen daarmee wel heel goed volgen. Ook is er veel meer aandacht voor bijvoorbeeld hoogbegaafdheid. 25 jaar geleden was daarvoor geen aandacht. Bij de Maarten Lutherschool heb ik daarvoor een programma opgezet. Nog altijd heeft aandacht voor kinderen die wat meer zorg nodig hebben mijn speciale interesse.”

Het gesprekje wordt af en toe even onderbroken. Dan komen leerlingen een zelf gemaakt cadeautje aanbieden. En van de school heeft ze ook een mooi bedrag gekregen. “Dat gaat naar een project in Oekraïne, waar ik met mijn man met de camper ben geweest. Daar bezochten we een predikant die kinderen helpt die het moeilijk hebben. Verder heb ik een mooi schilderij gekregen met daarop de vingerafdrukken van alle leerlingen. Die krijgt thuis een mooi plekje.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500