Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Onderscheiding voor Visscher Caravelle

Geplaatst op: 5 oktober 2018

Een leven lang leren in 1 dag! in Theater de Spiegel in Zwolle. Uitreiking ELLLA Award. Foto Freddy Schinkel, IJsselmuiden © 041018

Visscher Caravelle ontving donderdag een zogenoemde ELLLAward. Directeur Gosker van die stichting reikte de award uit tijdens het evenement ‘Een Leven Lang Leren in 1 dag.’ Ook de Zwolse burgemeester Meijer en Coby Zandbergen ontvingen zo’n onderscheiding. Volgens de vakjury zijn zij boegbeelden van hoe je in de praktijk invulling geeft aan een leven lang leren. Zij zetten continu anderen aan om zich te blijven ontwikkelen en nodigen uit om samen slimmer te worden. In Regio Zwolle, die met de Human Capital Agenda volop inzet om dè ontwikkelregio voor menselijk kapitaal te worden, vormen de winnaars een bron van inspiratie voor anderen.

Een leven lang leren is een opgave waar iedereen voor staat. En toch is het bij de meeste mensen nog niet top of mind. De wereld verandert nu sneller dan ooit. Banen van nu bestaan over tien jaar niet meer en veel banen van nu bestonden tien jaar geleden nog niet. De transities in energie, circulariteit en digitalisering zijn volop merkbaar. Vraag en aanbod, evenals nodige en beschikbare kennis, lijken steeds verder uit elkaar te groeien. Op dit moment geeft al een op de drie ondernemers aan dat de economische kansen voor hun bedrijf afnemen als we niets doen. Al die veranderingen vragen veel van organisatie en van ons als mens. Met deze wetenschap is het niet voor niets dat wendbaarheid, dus een leven lang blijven leren en ontwikkelen, een van de speerpunten is in de regionale Human Capital Agenda (HCA) van Regio Zwolle.

Het tienjarig bestaan van ELLLA was voor directeur Arjan Gosker en oprichter Mienke Schinkel een mooie aanleiding om de nut en noodzaak van een leven lang leren in de spotlights te zetten. Op 4 oktober ontmoetten ruim 400 mensen elkaar in Theater de Spiegel tijdens een inspirerend programma ‘Een Leven Lang Leren in 1 dag’. Ben Tiggelaar, een van Nederlands meest bekende gedragswetenschapper, deelde actuele inzichten over hoe je lerend in het leven blijft staan en daarin putte hij ook uit zijn recente ontmoeting met Barack Obama. Rabobank, Deltion, Gemeente Zwolle, Cycloon en Hemmink deelden hun inzichten over hun organisatieontwikkeling tijdens de workshops en ELLLA verzorgde sessies over persoonlijke levenslessen. Met de uitreiking van het magazine ‘Een leven lang leren, 10 jaar groeien door te delen’ kregen alle deelnemers een waardevolle bundel van verhalen, lessen en wijsheden mee.

Awards als waardering en inspiratiebron voor anderen

‘Mensen die andere mensen en bedrijven weten aan te zetten om zich te blijven ontwikkelen en om samen slimmer te worden, vormen een waardevolle inspiratiebron.’, vertelt Arjan Gosker. ‘Juist daarom hebben de ELLLAwards in het leven geroepen. In deze regio wordt de Human Capital Agenda serieus opgepakt en dus verdienen goede voorbeelden waardering. Aanjagers hebben wij nodig en zo groeien we door te delen.’

Een vakjury bestaande uit vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en onderwijs heeft de winnaars in de categorieën ‘mens’, ‘organisatie’ en ‘regio-initiatief’ geselecteerd. Zij kozen Coby Zandbergen om de natuurlijke wijze waarop zij telkens weer anderen weet aan te zetten tot groei. Gerald Merkus, Global HR-manager van Visscher Caravelle uit Genemuiden kreeg de prijs overhandigd, omdat zij al jaren investeren in het geluk en plezier van hun mensen en tegelijkertijd internationaal een toonaangevende positie in de markt weten in te nemen. Burgemeester Henk Jan Meijer ontving alle waardering voor zijn rol in hoe het samenwerkingsverband Regio Zwolle zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot een krachtig en duurzaam collectief met impact in Nederland.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500