Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tennissen in een Lederhose

Geplaatst op: 5 oktober 2018

Merkwaardig gezicht vrijdagavond op de banen van ’t Eerste Wittien: enkele leden staan in een Lederhose op de baan. De Duitse kledij heeft alles te maken met het sportieve Oktoberfest dat deze week bij ’t Eerste Wittien op het programma stond en dat vrijdag werd afgerond met een gezellige avond.

Volgens Marcel Post van de Technische commissie en Christiaan Hoekstra laat het feest zien dat de tennisvereniging nog springlevend is. “Het is belangrijk dat de leden zelf met activiteiten komen. En dat die aanslaan is heel mooi. Een evenement als het clubkampioenschap werkt niet meer, maar we hebben de afgelopen week veel enthousiasme gehoord over dit evenement”, zegt Post.

Leden spelen tegen tennissers van hun eigen niveau of iemand die net wat beter is. Met een overwinning behalen ze drie loten, met een gelijkspel twee en met een nederlaag een. Daarmee dingen ze vervolgens mee naar de fraaie prijzen tijdens de verloting, beschikbaar gesteld door de plaatselijke middenstand.

Ruim veertig van de dik 150 leden van ’t Eerste Wittien deden mee aan het toernooi. Als het aan Post en Hoekstra ligt komt er zeker een vervolg. “Ooit had de tennisvereniging meer leden en we willen terug naar dat niveau. Tennis is een echte familiesport. Je gaat met het hele gezin naar de baan en ontmoet hier mensen”, zegt Post. De stijgende lijn is ingezet, vindt Hoekstra. “De afgelopen tijd waren op maandagavond alle banen bezet. Dat was al een tijdje geleden. Het is bovendien erg gezellig binnen de vereniging.”

Met meer activiteiten en dus reuring wil ’t Eerste Wittien die sfeer nog verder uitbouwen. Aan de uitstekende en sfeervolle accommodatie zal het in ieder geval niet liggen. Aan het begin van de avond is het bij de ondergaande zon nog uitstekend toeven op het terras.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500