Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Indrukwekkende benefiet in Kampen (video)

Geplaatst op: 26 oktober 2018

tekst: Erik Eenkhoorn, foto: Arno Lambregtse

Donderdagavond stond de Kamper Bovenkerk in het teken van Sulawesi. Het Christelijk Genemuider mannenkoor Stereo en het Jong gemengd koor Immanuël uit Urk zongen deze avond in een afgeladen volle kerk. Mensen zaten op de muren van het koor en leunden tegen de pilaren achter in de kerk. Een zeer indrukwekkende avond.

Ruim twee weken geleden legde Johan van Arnhem, die uit Indonesië komt, contact met Harm Hoeve en legde hem de vraag voor of hij mee wilde werken aan een benefietconcert voor Sulawesi in de Bovenkerk. Harm zei volmondig: Ja. Daarna is Hoeve op zoek gegaan naar medewerkenden met als resultaat een geweldig tal musici die belangeloos meewerkten. Ook sponsoren lieten van zich horen en zo werd er gezorgd voor een goede pr-reclame, allemaal kosteloos zodat de volledige opbrengst naar de MAF kon gaan. Medewerkenden waren: Harm Hoeve, Johan Bredewout, André van Vliet, Pascal van de Velde, Noortje van Middelkoop, Johannes Terpstra en Tim van Klompenburg. Daarnaast waren er vele vrijwilligers en natuurlijk het team van de Bovenkerk en lpb-media, schermpresentatie en veel mensen achter de schermen.

Burgemeester Segers van Staphorst opende de avond met Psalm 57 en daarna zongen de koren 1 voor 1 een aantal blokjes liederen, afgewisseld met samenzang. Ook zongen de koren samen wat als hoogtepunt het lied: In His Love, waarbij alle registers open gingen! Psalm 75 werd begeleid door een blinde organist die voor een gift een keer de samenzang wilde begeleiden in de Bovenkerk. André van Vliet, organist heeft voor €1320,- aan verzoeken binnen gekregen die hij voor en na het concert speelde, waaronder Psalm 108 van Klaas Jan Mulder en het Indonesische volkslied.

Organisator Johan van Arnhem kijkt dankbaar terug op de avond: “Er valt niet veel te zeggen, ik wordt er stil van… Soli Deo Gloria!”

Van Arnhem wil nog 1 ding kwijt: Er kan nog steeds gegeven worden voor de MAF. MAF vliegt met voedselpakketten en probeert mensen te helpen. Eén uur vliegen kost 400 euro, twee uur 800 en 10 uur 4000 euro. U kunt een bedrag overmaken naar: NL40ABNA0558345808 o.v.v. Benefietconcert Sulawesi. 

Kijk hier het gehele concert terug:

Benefietconcert Sulawesi

Geplaatst door Beleefmee op Donderdag 25 oktober 2018

Gepubliceerd door Erik Eenkhoorn
Van Dijk Containers 500