Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

PvdA nog niet onder indruk van BGZ

Geplaatst op: 14 november 2018

PvdA-raadsleden Harrie Rietman en Klaas Eenkhoorn zijn niet onder de indruk van de nieuwe partij Buitengewoon Zwartewaterland. Dat melden ze in het partijblad het Vuistje. “De bijdrage van BGZ in de raad is schrijnend te noemen en van generlei waarde”, stelt Eenkhoorn. “Nieuwe wijn in oude zakken, ondanks dat BGZ tijdens de verkiezing nog verkondigde voor het nodige nieuwe elan te willen zorgen. Niets is minder waar.”

Ook volgens Rietman vallen de prestaties van BGZ in de gemeenteraad ‘vooralsnog niet mee’. “Hun bijdragen aan raadsdebatten zijn minimaal en hun wethouder heeft duidelijk een kennisachterstand waar het om dossiers gaat. Tijdens de behandeling van voorjaarsnota en meerjarenperspectief bestond hun fractievoorzitter het om met de stopwatch de lengte van de bijdragen van andere partijen (de PvdA dus) bij te houden. Over inhoudelijke politiek gesproken.”

Rietman kijkt in zijn bijdrage ook nadrukkelijk in de spiegel. “Hoe is het mogelijk dat wij voortdurend kiezers kwijtraken terwijl een nieuwe partij, toch vooral gebaseerd op Hasselter onvrede, in enkele maanden tijds drie zetels weet te veroveren. Los van het feit dat lokale partijen overal de wind fors in de zeilen hebben, doen wij dan ook ergens iets niet goed genoeg.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500