Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Internationale keurmeester keurt Genemuider cavia’s

Geplaatst op: 29 november 2018

Caviafokker Wim Altena met keurmeester Aly Bennink

Ze komt als keurmeester van cavia’s en kleine knaagdieren in Zweden, Duitsland en andere delen van Europa. Maar Aly Bennink heeft vandaag bijna een thuiswedstrijd. De IJsselmuidense keurt de cavia’s van Wim Altena in d’Overtoom.

Eigenlijk had Bennink totaal niet de ambitie om keurmeester te worden. Haar man Mense wilde het echter graag en zij stelde voor om het dan samen te doen. Haar man zakte voor het theorie-examen, Bennink slaagde. “Ik vond het toch wel hartstikke leuk, dus ik ben doorgegaan.”

De dierenliefhebbers, zelf fokken ze nu nog honden, cavia’s en hamsters, reizen inmiddels heel wat af. “500 kilometer rijden, dat maakt ons niet zoveel meer uit”, vertelt Mense. “Je moet dan wel in het Engels en Duits keuren”, vult zijn vrouw aan. Zo raken ze ook weleens verzeild in Londen, waar soms 1000 cavia’s ingestuurd worden bij een show.

Grote aantallen, vergeleken bij de zes cavia’s die Wim Altena toont op de clubshow van de Zwartewaterfokkers. “Ik vind het wel mooi dat ze dan toch de moeite nemen om een cavia-keurmeester te laten komen”, zegt Bennink.

De kwaliteit in haar vroegere woonplaats Genemuiden is hoog, zegt ze. Er zijn cavia’s met drie kleuren, “en daar zitten een heleboel regeltjes aan.”

Toch vindt ze het fijn om weer even terug te zijn bij de club waarvan ze zelf ook jarenlang lid geweest is. “Het is hier altijd gemoedelijk en gezellig”, vindt Mense.

Vanmorgen zijn alle dieren gekeurd, vanaf vanmiddag is de tentoonstelling tot en met zaterdag geopend in d’Overtoom.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500