Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Create Cantus naar Kampen

Geplaatst op: 11 december 2018

Zaterdag 15 december wordt er in de Burgwalkerk een concert gegeven voor stichting Philippus. Drie koren en twee instrumentale ensembles, waaronder Create Cantus uit Genemuiden, hebben hun medewerking toegezegd. Ze worden gedirigeerd door Ton Adema, waar Niels Adema en Diederick Clements op piano en orgel te horen zullen zijn. Dominee Van der Linden hoopt een meditatie te geven. Het concert begint om 20.00 uur. Toegangskaarten kunnen bij de ingang van de kerk worden gekocht.

Met Christelijk Regionaal Koor Soli Deo Gloria, Gemengd koor Asaf, Gemengd koor Jubilate Deo en de instrumentale ensembles Animato en Creâte Cantus is de lijst medewerkenden lang. Ze zijn allemaal bekend met Ton Adema als dirigent; alleen Jubilate Deo wordt normaliter door Niels Adema gedirigeerd. Ton Adema: ‘’Het is leuk om in deze tijd van het jaar mee te werken aan een concert. De kerst kan op deze manier gecombineerd worden met een goed doel.’’ De omvang van de groep biedt Adema mogelijkheden. ‘’Het heeft wel wat. Je kunt veel meer in de dynamiek doen. Je krijgt een vollere klank. Ik heb er zin in. Er is hard en enthousiast gerepeteerd door zowel de jongeren als de ouderen.’’

Adema vertelt alvast iets over het programma van het concert. ‘’Soli Deo Gloria zal veel ‘christmas carols’ gaan zingen, maar wel in het Nederlands. Er is veel afwisseling. Ook is er veel samenzang, want kerst is een feest van zingen, waar mensen graag aan mee willen doen.’’ De instrumentale ensembles zullen onder andere Every Valley uit de Messiah van Handel, Once in Royal David’s City en Cantique de Noël spelen.

Stichting Philippus werd afgelopen mei opgericht. Adriaan Laseur zegt: ‘’De roeping van Philippus was om de Naam van Jezus te verkondigen en te onderwijzen vanuit de Heilige Schrift. In het verlengde van deze opdracht willen wij projecten, die gericht zijn op onderwijs en hulpverlening, gaan opzetten of verder uitbouwen in onder andere Bangladesh, Zuid-Afrika, Peru, Indonesië en Syrië. Op deze manier hebben wij een goede ingang om het Evangelie te brengen.’’

Eerder dit jaar werd er een concert in de Grote Kerk van Hasselt gehouden voor de stichting. Ook Ton Adema was daarbij aanwezig. ‘’Er was een mooie opkomst. De kerk was nagenoeg vol. Wij hopen op deze voet verder te gaan. Ook de samenwerking met Ton Adema is goed bevallen. Wij vinden het bijzonder bemoedigend dat zoveel musici spontaan hun medewerking toezeggen. Ze staan achter het werk dat wij doen’’, zegt Adriaan Laseur. Het is het streven van stichting Philippus om voortaan jaarlijks een kerstconcert te organiseren. De opbrengst van de concerten komt geheel ten goede aan de projecten.

Het concert in de Burgwalkerk begint om 20.00 uur, terwijl de deuren van de kerk vanaf 19.30 uur open zijn. Volwassenen betalen 5 euro voor een kaartje. Kinderen tot en met 17 jaar mogen gratis naar binnen. Tijdens het concert zal er gecollecteerd worden voor het werk van stichting Philippus.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500