Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Telefoonboekbiljarters steunen stichting ALS

Geplaatst op: 16 december 2018

Vlnr. Willem Oostwoud, Ben van Dijk, Wim Rietman, René Bonthuis

De organisatie van het wereldkampioenschap telefoonboekbiljarten heeft besloten om de opbrengst van het toernooi te schenken aan de stichting ALS. Het evenement dat op 23 februari a.s. in Genemuiden plaatsvindt, trekt veel deelnemers uit binnen- en buitenland. ALS is een slopende ziekte, waar nog geen medicijn tegen bestaat. Daarom is er veel geld nodig voor onderzoek, zodat de levenskansen voor de patiënten in de toekomst gaan toenemen.

De eerste twee edities van het toernooi waren zeer succesvol, maar het aanstaande WK belooft dit ruim te overtreffen. Hoewel de officiële inschrijving nog niet van start gegaan is stromen de aanmeldingen al binnen.

René Bonthuis van de organisatie:” Het is gekkenwerk. Vorig jaar was het toernooi met 108 deelnemers al bommetje vol, maar nu krijg ik telefoontjes, mailtjes en appjes vanuit de wijde omgeving. Uit België komt een hele colonne en vanuit Duitsland is er voor het eerst ook een aantal spelers aanwezig. We overwegen de capaciteit iets uit te breiden, maar met 6 biljarts zitten we met 120 spelers toch echt aan de limiet.”

Vorig jaar kwam de opbrengst van het toernooi ten goede aan de organiserende vereniging. Ben van Dijk:” Het evenement was een groot succes en de opbrengst boven verwachting. Je ziet dat een hoop mensen HZW een warm hart toedragen. Met het geld hebben we prachtige elektronische scoreborden aan de club kunnen schenken en ook hebben we de sanitaire voorzieningen aan kunnen pakken. En er blijft natuurlijk altijd wat te wensen over voor een vereniging. Aan de andere kant: we hebben het prima voor elkaar hier. Toen medeorganisator Willem Oostwoud met het voorstel kwam om iets voor de stichting ALS te doen, was de keuze snel gemaakt. ALS is met ongeveer 500 nieuwe patiënten per jaar een behoorlijk zeldzame ziekte. In korte tijd zijn er echter binnen onze gemeente enkele mensen door getroffen. Dat zet je wel aan het denken!”

En dus zet de organisatie zijn schouders er flink onder om een mooi bedrag binnen te halen.

Ook u kunt een steentje bijdragen. Wanneer u onderstaande link aanklikt, belandt u op de speciaal opgezette actiepagina. Met een paar muisklikken kunt u hier uw vrijwillige bijdrage doneren. Namens de organisatie alvast hartelijk bedankt!

https://www.alsacties.nl/team/wk-telefoonboekbiljarten-steunt-stichting-als

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500