Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterfokkers succesvol in Kampen

Geplaatst op: 16 december 2018

1228 kleindieren, waaronder die van de Zwartewaterfokkers, hadden op 14 en 15 december hun intrek genomen in de KHC hal in Kampen. Hier organiseerde HKSV Kampen en omstreken, in het jaar waarin men het 100 jarig jubileum vierde, hun 31e tentoonstelling voor kleindieren. De hal zat bomvol met dieren van liefhebbers uit alle windstreken van ons land met gelukkig ook het pluimvee. Dat was de twee laatste edities vanwege de vogelgriep niet het geval.

Na hun succesvolle show van 29 november t/m 1 december in de Overtoom hadden enkele leden van de Zwartewaterfokkers ook koers gezet naar buurvereniging Kampen met een aantal van hun dieren. De een had wat meer succes dan de ander maar men kwam toch wel met een goed gevoel terug van dit bezoek over de IJssel. De Groot Lotharinger konijnen van J.Henniphof deden dit met 3xZG en 1x F in hun bagage, de Thrianta’s van C. Bakker 1x ZG en 1x F, de oranje Hollander van de Combinatie ’t Ermhuus ZG en hun driekleur in dit ras3x ZG en 1x F. Hun klein zilvers in de kleurslag midden zwart 2x F en een van deze dieren werd verkozen tot het op 1 na mooiste konijn van de show, een prestatie van formaat in een veld waarin maar liefst 700 konijnen waren vertegenwoordigd.  In de midden gele kleurslag noteerden hun dieren 2x ZG.

Bij de Tan’s vertegenwoordigde H.Spijkerman de Zwartewaterfokkers en deze dieren behaalden 5x ZG, bij de kleurdwergen zaten de dieren van Wout van Dijk 1x G en 1x ZG. Bij de grote Hoenders waren we vertegenwoordigd met de Duitse Kruipers van Joh. Barneveld, zij werden door de keurmeester met 3x ZG en 1x het F predikaat beoordeeld. En zo belanden we bij de dwerghoenders, de Hollandse krielen van Hm Bruins 3x ZG en 1x F, de Wyandotte van Joh. V. Dijk 1x G en 4x ZG en de dieren van de Combinatie Withaar in dit ras deden met 5x ZG en 1x F daar nog een schepje bovenop.

Tot slot zaten er nog een aantal watervogels en dit waren de Toulouse ganzen van Joh. Barneveld en met 1x ZG en 1x F stelden deze hem niet teleur waarbij het F dier werd bekroond tot Provinciale kampioen, de Pommerse ganzen van Wout van Dijk kwamen tot2x ZG en 1x F en dit laatste dier werd bekroond tot mooiste watervogel van een jeugdlid. Alle reden om al deze dieren nu in deze kerstijd een welverdiende vakantie te gunnen, zodat ze in de eerste week van het nieuwe jaar zich tentoon kunnen stellen in Assen. Op deze tentoonstelling worden bijna 9000 dieren tentoongesteld aan het internationale publiek.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500