Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe cursus bronzen beeldje maken

Geplaatst op: 17 december 2018

In januari organiseert SCEG nogmaals de cursus ‘Bronzen beeldje maken’. Het aantal aanmeldingen voor de decembercursus was dermate groot dat een aantal deelnemers teleurgesteld moesten worden. Reden voor SCEG om de cursus in januari te herhalen. Voor de nieuwe cursus is nog een beperkt aantal plaatsen vrij.

Tijdens de cursus, die twee avonden duurt, maken de cursisten onder begeleiding van de cursusleidster een beeldje van boetseerwas: een hard materiaal dat flexibel wordt door warmte. Na afloop van de cursus wordt een bezoek gebracht aan bronsgieter Andor prod’art die het één en ander zal vertellen en tonen over bronsgieten. Daar krijgen de cursisten ook de mogelijkheid hun beeldje in brons te laten vereeuwigen.

De cursus wordt gegeven door eerstegraads docente beeldende vormgeving Amanda van Dijk. Voorkennis over boetseren is niet nodig, iedereen kan meedoen. De cursusavonden zijn dinsdag 15 en dinsdag 29 januari, beide avonden om 19.30 uur in d’Overtoom. Voor de cursus geldt een  maximumaantal deelnemers van 13. De kosten bedragen € 40,- , exclusief het eventueel in brons laten gieten van het beeldje. Aanmelden kan bij Jannie Bakker: janniebakker@genemuiden.info.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500