Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Stereo zet zich in voor christenen in Pakistan

Geplaatst op: 18 december 2018

Rond het Kerstfeest is de kans op aanslagen op christenen in veel landen groter. Voor vervolgde christenen betekenen de christelijke feestdagen niet alleen een vreugdevol samenzijn, maar ook een verhoogde spanning. Juist dat is volgens een tweetal Nederlandse koren en de Kampse werkgroep van Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC) extra reden om in de adventstijd te bidden, te zingen en om stil te staan bij de vervolgde Kerk.

Het Christelijk Genemuider Mannenkoor Stereo en het van Urk afkomstige Jong Gemengd Koor Immanuël zetten zich op donderdag 20 december samen in voor vervolgde christenen in Pakistan. Met het HVC Kerstconcert om 19.30 uur in de Grote kerk van Elburg zamelen zij geld in voor een christelijk kindertehuis.

Kerstconcert voor de vervolgde Kerk

Het is voor vervolgde christenen een bemoediging om te weten dat er voor hen gebeden wordt. Dominee T. Veenstra hoopt tijdens het HVC Kerstconcert voor te gaan in het gebed en zal een korte overdenking geven rondom het thema kerst en christenvervolging. Mannenkoor Stereo uit Genemuiden sloeg de handen ineen met het Urkse koor Immanuël en zij besloten om met dit kerstconcert geld op te halen voor de vervolgde Kerk. Ook presenteert Mannenkoor Stereo deze avond de nieuwe cd ‘Wij loven U Immanuël’. Dirigent Harm Hoeve geeft leiding aan deze avond met een mix van koormuziek en samenzang.

Evangelie en hoop in Pakistan

De spanning onder christenen in Pakistan is om te snijden. Op adventszondag 17 december vorig jaar vielen vele tientallen doden tijdens een bomaanslag op een kerk in Quetta. De laatste weken is er veel onrust en grote dreiging ontstaan vanwege de vrijlating van de Pakistaanse christin Asia Bibi. Tijdens het HVC Kerstconcert geeft Stichting HVC u een inkijk in de situatie van christenen in Pakistan. Ook is een groep HVC-vrijwilligers uit omgeving Kampen aanwezig. Zij vormen samen een werkgroep, dat als doel heeft om een christelijk jongenstehuis in Pakistan in stand te houden. Dit jongenstehuis biedt ongeveer veertig jongens onderdak, gezonde voeding en dagelijks onderwijs, maar bovenal horen de jongens het Evangelie. Voor deze Pakistaanse kinderen zal worden gecollecteerd.

Stichting HVC is actief in gebieden waar het belijden van Jezus Christus onderdrukking, armoede en afwijzing tot gevolg heeft. Stichting HVC biedt vervolgde christenen gerichte geestelijke en praktische ondersteuning. In heel Nederland zijn meer dan 140 vrijwilligers actief, die zich voor diverse projecten inzetten. Stichting HVC is dienstbaar in verdrukking, omdat er nog steeds christenen zijn die niet worden geholpen. Meer informatie over Stichting HVC is te vinden op www.stichtinghvc.nl.

Kom en vier het Kerstfeest in verbondenheid met vervolgde christenen! Het HVC Kerstconcert zal D.V. plaatsvinden op donderdag 20 december in de Grote kerk van Elburg (Zuiderkerkstraat 1). Het concert begint om 19:30 uur en de toegang is gratis.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500