Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe eigenaren voor De Albatros

Geplaatst op: 20 december 2018

Na veertig jaar is de familie Lassche binnenkort niet meer bij De Albatros betrokken. Emiel Visscher en Noah Emanuels nemen de horecazaak namelijk over van Fred en Bea Lassche. Op 7 januari dragen ze figuurlijk het stokje over aan de nieuwe generatie. “Het is goed dat jonge mensen De Albatros overnemen”, zeggen Fred en Bea, die zelf aan een nieuwe uitdaging toe zijn.

Fred is al 33 jaar betrokken bij de zaak die zijn ouders ooit kochten. Sinds vijftien jaar is hij samen met Bea zelf eigenaar van de accommodatie en de laatste jaren trad Emiel al toe als compagnon. “Noah werkt bovendien ook al een tijdje bij ons. Hij heeft retail en management gestudeerd en vertelde een keer dat hij graag een horecazaak wilde overnemen. Dat gesprek heb ik onthouden…”, glimlacht Fred.

Die kan nu met een gerust hart zijn bedrijf verlaten, in de wetenschap dat twee jonge mensen verder gaan. “Ik heb altijd gezegd dat ik niet als een oude man in de horeca wil werken. Volgens mij werkt dat niet Emiel en Noah hebben de leeftijd dat ze ook weer een nieuwe doelgroep kunnen aanspreken”, zegt Fred.

Nieuwe doelgroepen werden ook de afgelopen jaren al gevonden overigens. “De overgang van bruin café naar brasserie heeft heel goed gewerkt. Daardoor hebben we een ander publiek gekregen en dat is ook op het terras te merken. Uit een brede regio komen mensen nu naar De Albatros”, vertelt Emiel.

Die werkt ondertussen al meer dan tien jaar bij de zaak. Hij is een horecaman pur sang. “En het leuke van De Albatros is dat we meerdere takken hebben, met ook de snackbar en de partypub. Daardoor is geen dag hetzelfde’, zegt Emiel, terwijl zijn nieuwe compagnon knikt. “De horeca is een prachtig vak: het is hard werken, maar doordat het leuk is wat je doet, heb je dat gevoel niet.”

Het duo heeft plannen genoeg voor de toekomst, maar veranderingen zullen stap voor stap worden doorgevoerd. In feite net zoals Fred en Bea dat hebben gedaan, toen ze de zaak overnamen. “Want er is best veel gebeurd hier: vroeger zat de snackbar nog op de hoek en zat de discotheek op de benedenverdieping. Later hebben we de snackbar naar de voorkant verplaatst, meer in het zicht. En de brasserie is er bijgekomen”, vertelt Bea.

Na 7 januari zal het leven van Fred en Bea er anders uit komen te zien. “Ja, niet meer werken met de feestdagen. Het zal best even wennen worden, maar ik denk dat het zo goed is. We hebben nu nog de leeftijd om aan een nieuwe uitdaging te beginnen. Wat dat gaat worden, moet het komende jaar duidelijk worden”, zegt Fred.

De afscheidnemers en de nieuwe eigenaren nodigen iedereen uit om op 7 januari langs te komen. “Wij hebben relaties en gasten uitgenodigd. Ik hoop vooral dat de trouwe klanten komen. Die moet je koesteren. Dat heb ik altijd gedaan en dat zullen Emiel en Noah ook zeker blijven doen.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500