Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Een jaar in woorden (2)

Geplaatst op: 25 december 2018

In maart staat Genemuiden op de schaats

Genemuiden Actueel kijkt in de laatste dagen van het jaar terug op 2018. Een korte scroll door de hoogtepunten en dieptepunten van het afgelopen jaar. Vandaag over het vroege voorjaar.

Het voorjaar is dit keer een seizoen van getallen en jubilea. Neem nou Piet Bonthuis. De bekende Genemuidenaar is niet alleen makelaar, hij is ook bijna een heel leven lang betrokken bij d’ Overtoom. Dit jaar besluit hij echter na 48 jaar zijn functie als bestuurslid neer te leggen. Jan Dirk Kattenberg doet niet heel erg veel onder voor Bonthuis. Hij heeft er 38 waterpolojaren opzitten bij DEK en besluit dat hij zijn sportieve loopbaan beëindigt.

Een halve eeuw houdt Dierenspeciaalzaak Heutink het al vol. De zaak in de oudste straten van Genemuiden viert dat met acties voor de klanten. EDEL Tapijt mag ook feest vieren. De tapijtproducent bestaat maar liefst een eeuw en viert dat met relaties en personeelsleden. Minder goed gaat het aan de andere kant met dames 1 van Ruutvoorn. Het team haalt nauwelijks punten. Aan het einde van het seizoen gaat het team verder op een veel lager niveau. Ook het Veerhuis haalt het einde van het jaar niet. De slopershamer doet zijn werk en er komt een nieuw pand op de locatie.

Jan Pleijsier verhuist van het industrieterrein naar het oude pand van Hubo. Die winkel is eind 2017 gestopt. Ook Comceptum gaat verhuizen. Het reclamebureau presenteert plannen voor een nieuwe plek in de oude locatie van fietsenmaker Jan Altena. Daar is ook Top1Toys gevestigd.

De eerste maanden van het jaar staan ook in het teken van de verkiezingen. Nieuwkomer BGZ doet het verrassend goed en behaalt maar liefst drie zetels. Samen met SGP en ChristenUnie gaat het vervolgens ook het college vormen. Daarin is Maarten Slingerland wethouder namens de SGP. Die partij moet wat stemmen prijs geven tijdens de verkiezingen, maar blijft in Genemuiden veruit de grootste partij.

Nieuws van totaal andere orde in Mastenbroek en het Kampereiland. Daar loopt een wolf rond op zoek naar een goede plek voor een territorium. In dezelfde maand opent rocker Bert Heerink een expositie in d’ Overtoom. Hij treedt ’s avonds ook op. Het is dan ondertussen al buitengewoon prettig weer en dat beeld blijft zo ongeveer tot diep in oktober bestaan.

De Omloop van Noordwest Overijssel wordt gestaakt. Bij Wanneperveen gebeurt een ernstig ongeval met een aantal renners.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500