Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

DEK dertien keer eerste in Dronten

Geplaatst op: 14 januari 2019

De Eerste Kolk in zwembad Overboord zwom zaterdag in Dronten deel 2 van de Nationale Zwemcompetitie. Zwemmers van alle leeftijden mogen meedoen. Vanaf minioren 5 (leeftijd: 10 jaar) zijn er punten te behalen die meetellen voor het totaalklassement. De minioren 1 t/m 4 zwemmen mee om ervaring op te doen.

Er kwamen zaterdag 29 DEK-zwemmers aan de start die goed waren voor 31 persoonlijke records en drie clubrecords: twee voor Anouk Bosman op de  50 meter vrij en 200 meter wissel en één voor Jorgen Gerritsen  op de 50 meter schoolslag.

De 13 individuele eerste plaatsen waren voor Lennard Beens, Anouk Bosman, Jorgen Gerritsen, Bjorn Trinks, Lars Tuinbeek, Lara Tuinman, Demi Visscher en Silvia Vos.
Myrthe Bosman, Hadewig Curfs, Laurens Curfs, Irenka van Dalfsen, Harryelle Eenkhoorn, Elcke van Gerner, Jorgen Gerritsen, Sebas Koobs en Laurens van der Pligt  zwommen naar een tweede plaats. Derde plaatsen waren er voor Myrthe Bosman, Jirsca van Dalfsen, Thon Naberman, Anouk Trinks, Kevin Tuinman en Kimberly Visscher.

De  estafetteteams Lennard/Thon/Edwin/Jorgen en Myrthe/Myrthe/Anouk/Isa behaalden beide  eerste plaats.

De jongste zwemmers deden het super. Op de 25 meter vrije slag had Elcke van Gerner een PR van bijna 4 seconden, Sebas Koobs een PR van ruim 6 seconden en Silvia Vos had hier de állergrootste verbetering: bijna 9 seconden => een PR van 177 %. Kevin Tuinman verbeterde zijn tijd op de 50 meter schoolslag met 17 seconden en Lenn Ché Klomp wist zich op de 100 meter rugslag zo’n 11 seconden te verbeteren.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500