Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuiden laat punten liggen in Rijssen

Geplaatst op: 19 januari 2019

Sportclub Genemuiden hield zaterdag een punt over aan het uitduel tegen Excelsior ’31 Daarmee deed de ploeg van Jan van Raalte zichzelf misschien wel wat tekort, want grote delen van de wedstrijd was de ploeg sterker dan de nummer twee op de ranglijst.

Genemuiden kwam aan de start met Eser Elmali in de goal, Anne van der Kolk terug op het middenveld en Hooiveld als spits. Ondanks dat Excelsior ’31 misschien wel de twee beste kansen kreeg, had Genemuiden het overwicht. Voortdurend probeerde Sportclub het doel van Koetsier te vinden, maar tot hele grote kansen leidde dat niet. Het gevaarlijkst waren schoten uit de tweede lijn en een mogelijkheid van Kavak, knap vrijgezet door Van der Kolk.

Na rust werd Excelsior ’31 wat beter, maar Genemuiden hield het overwicht en kreeg nu ook meer kansen. Genemuiden was erg slordig in het goed uitspelen van de kansen. Bovendien keurde de doelman een doelpunt af vanwege buitenspel. Daarvan leek echter geen sprake. Aan de andere kant bleef Elmali zich goed onderscheiden. De Zwolse doelman speelde een foutloze wedstrijd.

Het spel, en de werklust, van Genemuiden biedt ook hoop na het slechte einde van de eerste seizoenshelft en moeizame oefenduels in de winterstop. Volgende week moet de ploeg op bezoek bij WHC.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500