Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hasselter vindt inspiratie in het Vogeleiland

Geplaatst op: 19 januari 2019

“Wat een prachtige ruimte he? Het lijkt wel alsof de schilderijen hiervoor gemaakt zijn, zo goed passen ze hier”, glimlacht Tabe Kooistra zaterdag aan het begin van de middag. De Hasselter exposeert de komende maanden bij Deel Vier in Baarlo, even buiten Zwartsluis. Zijn schilderijen zijn op afspraak te bekijken.

De geboren Leeuwarder woont een kwarteeuw in Hasselt. Hij was lang docent bij Landstede in Zwolle en Harderwijk. Zelf begon hij zijn studie aan het Cibap. Een tastbare herinnering aan die opleiding vormt gek genoeg ook de aanleiding voor zijn huidige expositie. “Ik moest indertijd een schilderij maken dat nergens op mocht lijken. Dat werd later verkocht aan Shell, maar vrienden van mij zeiden dat daar niets van in zou komen. ‘Het schilderij is van jou, Tabe’, zeiden ze.”

De vrienden wisten het inderdaad uit handen van de oliemaatschappij te krijgen, waardoor Kooistra het altijd in zijn woning bewaarde. “Drie jaar geleden raakte ik er door geïnspireerd en ben ik weer veel in deze stijl gaan schilderen. Dat doe ik vanuit een fascinatie voor plattegronden en topografische gezichten. Hier in de buurt vind ik het Vogeleiland bijvoorbeeld prachtig, maar mijn werk is ook wel gebaseerd op Franse landschappen”, vertelt Kooistra, die MDF of multiplex als ondergrond gebruikt. Na een aantal lagen tekent hij met een pasta de ondergrond en daarna tekent hij met olieverf de plattegronden.

Kijk op www.deelvier.nl voor meer informatie over de ruimte en de contactgegevens voor een bezichtiging.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500