Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Gezonde’ bedden verkopen als levensdoel

Geplaatst op: 28 januari 2019

Neuteleers (links) en Jacob Bakker

“Ik ben een soort Don Quichote in de beddenwereld”, glimlacht Stijn Neuteleers. De opgeleide fysiotherapeut ziet het als zijn levensdoel om mensen op ‘gezonde bedden’ te laten slapen. “Bij een normale beddenzaak draait het voor 90 procent om marketing en 10 procent om techniek, bij ons is dat net andersom”, stelt Neuteleers, die samen met Genemuidenaar Jacob Bakker ook de Nederlandse markt hoopt te veroveren met zijn The Night Store.

Als is dat veroveren een relatief begrip. Neuteleers gaat niet voor de grote getallen, vestigingen door heel Nederland en ronkende advertentieteksten. “Deze branche zit merkwaardig in elkaar: mensen kopen als ze wakker zijn een product waarop ze willen slapen. Dat is al een tegenstelling. In de reguliere zaken kiezen ze uit pakweg vijftien merken, maar eigenlijk zijn die allemaal hetzelfde.”

Neuteleers wil een bed juist afstellen op de slaper. Zijn bedden en matrassen zijn niet duurder dan die van concurrenten, maar wel beter en gezonder, zo is de overtuiging. “Ik ben ooit begonnen als slaapspecialist voor Belgische ziekenhuizen. Daarvoor kocht ik gezonde bedden in. Vervolgens kreeg ik de overtuiging dat het nog beter kon en ben ik zelf bedden gaan maken en verkopen. In vijftien jaar tijd zijn 19.000 mensen op mijn bedden gaan slapen.”

En die moeten soms even wennen, zegt Neuteleers. Na hooguit een maand merken ze echter het verschil. “Mensen willen ongestoord slapen. Factoren die dat verhinderen zijn omgeving, pijn en warmte. Bij ons is alles afgesteld om die elementen weg te nemen”, zegt de Belg. En dat betekent dat bedden volledig zijn afgestemd op gebruikers. “Ik vergelijk het wel eens met soep. Als ik soep maak die iedereen lust, krijg je een gemiddeld gerecht. Die wil geen zout, die geen vlees, die geen groente. Die gemiddelde soep koop je in de gewone beddenzaak, bij ons koop je soep die past bij uw smaak.”

Met twee winkels in België is Neuteleers tevreden, maar via via kwam hij in contact met Genemuidenaar Jacob Bakker. Die wil het ‘echte slapen’ ook in Nederland promoten. Dat doet hij vanuit een toonzaal aan de Langestraat, in de voormalige kinderafdeling van Leerfashion. “Dit is geen winkel, maar een plek waar dealers onze bedden kunnen bekijken en uitproberen. Op vrijdag tussen 14.00 en 18.00 uur ben ik ook open voor consumenten die onze bedden willen ervaren. Daar buiten alleen op afspraak, via 06-15465897.”

Neutelaars denkt ondertussen dat de Nederlandse markt meer openstaat voor zijn producten dan de Belgische. “Je ziet in Europa iets opmerkelijks: in het zuiden is een bed meer een meubelstuk, in het noorden echt een instrument om goed te slapen. Vooral in Scandinavië besteden mensen heel veel aandacht aan een goed bed. Ook in Nederland zien we die ontwikkeling. De afgelopen maanden zijn er al zeven dealers bijgekomen.”

Uiteindelijk kan het moment niet uitblijven dat een bed moet worden uitgeprobeerd. “Ga eerst in de midden zitten”, zegt Bakker, die vervolgens aangeeft om zitten langzaam naar het hoofdeinde te verschuiven. “Voel je het verschil”, vraagt hij. Dat verschil is er inderdaad, het matras wordt zachter richting het hoofdeinde. “Bij gewone matrassen voel je dat verschil niet”, weet Bakker. Zelf slaapt hij uiteraard ook op een product van The Night Store. “En dat is in het begin echt even wennen, maar uiteindelijk neemt de kwaliteit van slapen toe.”

Kijk op

www.thenightstoregenemuiden.nl

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500