Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Zwolsesteeg onveilig voor fietsers’

Geplaatst op: 19 februari 2019

Volgens BGZ is de Zwolsesteeg onveilig voor fietsers. Vooral schooljeugd richting Zwolle maakt nu veel gebruik van deze weg waar geen fietspad langs loopt. De partij wijst erop dat steeds meer gemotoriseerd sluipverkeer over deze weg gaat, terwijl het er ook druk is met brede landbouwvoertuigen.

BGZ bepleit daarom een onderzoek naar een mogelijk fietspad langs de Zwolsesteeg. Dat zou ook een onderdeel kunnen zijn van een breder onderzoek naar de staat van de fietspaden in Zwartewaterland.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

3 thoughts on “‘Zwolsesteeg onveilig voor fietsers’

 1. AdH schreef:

  Beste Sjaak,

  Klopt, de randweg is en blijft een gevaarlijke weg om over te steken.
  Zelf ga ik ook met regelmaat wel eens op de fiets door mastenbroek.
  Ik heb zelf geen last van het oversteken.
  Maar dat zal denk ik ook per tijdstip verschillend zijn.

 2. Sjaak schreef:

  Beste AdH, U heeft gelijk dat er via de Pelleboer een prachtig fietspad is aangelegd, om dit echter te bereiken moeten schoolgaande kinderen ` s morgens vaak in het donker de randweg oversteken. Op deze weg is het echter nog steeds mogelijk om structureel dusdanig hard te rijden dat het voor kinderen bijna niet mogelijk is om hier over te steken. Daarnaast denk ik dat het voor u ook een prima oplossing is als er toch een fietspad langs de Zwolsesteeg komt, dit is veiliger voor schoolgaande kinderen en dat is toch iets wat we allemaal willen, daarnaast kunt u dan zonder enig oponthoud of hinder van fietsers Mastenbroek als sluiproute blijven gebruiken.

 3. AdH. schreef:

  Er zit wel degelijk een fietspad..
  Die kan je vanuit de andere weg bereiken..
  Goed het is een beetje omfietsen, maar als je als fietser zijnde de Zwolsesteeg niet prettig vindt is een klein stukje omfietsen geen probleem lijkt mij?

  Als automobilist zijnde zou ik het prettig vinden dat de fietsers die wel beslissen om over de Zwolsesteeg zelf te fietsen in het bezit zijn van goede/ duidelijke verlichting.. Hoe vaak ik mee maak dat je de fietsers haast niet ziet omdat ze geen of geen goede verlichting hebben, en ze dan ook nog eens midden op de weg fietsen..

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500