Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Meer plek voor auto’s en straat toch groener

Geplaatst op: 26 februari 2019

Samen lukt het wel... Tekst en foto's Joke Veldman

Wethouder Slingerland toonde dinsdagmiddag zijn hovenierskwaliteiten. Samen met een aantal kinderen uit de buurt plantte hij het laatste stuk van een nieuwe haag aan de Prinses Beatrixstraat in. Daarmee legden ze de laatste hand aan de werkzaamheden in de straat.

Ook Tineke van de Wetering Projectleider/Kerncoördinator van de Gemeente Zwartewaterland en Johannes hoofd van de Rova waren aanwezig. Zij hebben zicht ook enorm ingezet samen met de bewoners. Een andere medewerker van de Rova was er  om even uitleg over de ‘haagbeuk’ te geven en aanwijzingen bij het poten .

Het was ontzettend druk met bewoners en heel veel kinderen uit de straat. Vrolijke kindermuziek klonk dankzij Wim Heutink door de straat , alle ingrediënten waren er om samen feestelijk het laatste stukje  haag te gaan planten samen met de Wethouder. En dat waren nog heel wat plantjes die er in moesten maar ze waren er op voorbereid hoor, stoer in de laarzen was (bijna) iedereen  en het ging perfect. Onder leiding van de Rova kwam zelfs het jongste hoveniertje nog even helpen. Ook de fotografen van Breman.net Gaellemuun en Genemuidenactueel hebben samen een boom mogen planten.

Aan het einde van de plechtige werkzaamheden was er ranja met wat lekkers voor de kinderen en koffie voor iedereen.

De commissie die hier ontzettend druk mee is geweest kregen bloemen , al was niet iedereen aanwezig wegens andere werkzaamheden.

De Beatrixstraat werd al jarenlang geteisterd door een veel te hoge parkeerdruk, waardoor er soms gevaarlijke situaties ontstonden. Bovendien zorgde al het blik voor een weinig groene aanblik. Kwestie van een plus een is twee. Samen met een buurtcomité werkten de gemeente vervolgens plannen uit voor een herinrichting van de straat.

Dat leidde uiteindelijk tot een aantal parkeervakken extra in de straat. Bovendien is er nieuw groen aangeplant, waardoor de Beatrixstraat er weer beter uitziet.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

3 thoughts on “Meer plek voor auto’s en straat toch groener

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500