Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

90-jarige dame gaat voor knalfeest

Geplaatst op: 27 februari 2019

Een dame van 90 jaar oud die nog steeds even lenig is als in de jonge jaren: gymnastiekvereniging EGSV viert dit jaar een jubileum. Dat wordt op 6 juli gevierd met een ongetwijfeld spectaculaire show. Alle 120 gymnasten en turners van de vereniging tonen dan hun kunnen rond het thema Disney.

“Alle groepen hebben al hun twee favoriete films of series aangewezen. De komende maanden werken ze aan een dans of uitvoering die daarbij past”, legt EGSV-bestuurslid Erica van der Vreugde uit over de grote opvoering in d’ Overtoom. Een speciale commissie bereidt die voor en hoopt daarbij ook op steun van sponsoren.

“We willen echt iets moois neerzetten”, zegt Van der Vreugde, met de jubileumvoorstelling van vijf jaar geleden nog in het achterhoofd. Dat was een spectaculaire show waarvan heel veel mensen genoten. “Dat willen we natuurlijk evenaren”, glimlacht Van der Vreugde, in de wetenschap dat daarin veel tijd en energie gaat zitten.

En dat tussen alle wedstrijden en andere activiteiten door, want het is druk bij EGSV. Acrogymteams plaatsen zich onlangs bijvoorbeeld voor de Oost-Nederlandse kampioenschappen, en ook bij turnwedstrijden oogste de vereniging veel succes.  “Dat is best knap, want relatief gezien zijn we een kleine vereniging. Daar mogen we trots op zijn. Ook dat we onlangs weer een grote acrogymwedstrijd konden organiseren. Daar werkt dan de hele vereniging aan mee. Die samenwerking is ook onze kracht: wij doen het echt samen.”

Ondanks de successen, benadrukt Van der Vreugde dat plezier voorop staat. De recreatiegroepen zijn net zo belangrijk als de selecties. “Het is prachtig als meiden talent hebben, maar uiteindelijk draait het er om dat ze lol hebben in hun sport. Daaraan besteden we bij EGSV veel aandacht. We denken bijvoorbeeld veel na over hoe we trainingen interessant kunnen houden. Wat bijvoorbeeld goed aanslaat is de groep ‘acromaatjes’, waarin kinderen steeds diploma’s kunnen halen en verder doorgroeien.”

Alle groepen werken dus de komende maanden toe naar de eerste zaterdag van juli. “Naast alle opvoeringen van de groepen is er ook een grote verloting. Bedrijven hebben daarvoor nu al mooie prijzen beschikbaar gesteld. Ook is Karlijn van Olst volop bezig met het werven van sponsoren. Bedrijven kunnen ons al voor vijftig euro steunen. Dan krijgen ze een vermelding in het programmablad en twee toegangskaarten. Voor honderd euro plaatsen we ook het logo, en voor 150 euro zijn de bedrijven straks op de grote schermen zichtbaar.”

Bedrijven die EGSV willen sponsoren kunnen contact opnemen met egsv90jaar@outlook.com

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500