Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

DEK-zwemmers breken veel records

Geplaatst op: 4 maart 2019

Zaterdag 2 maart was het tijd voor deel 3 van het Minioren-Junioren Circuit. Het was een leuke, gevarieerde wedstrijd voor de jongere zwemmers; de afstanden varieerden van 50 tot 400 meter. En het ging lekker! Maar liefst 20 zwemmers zorgden voor 34 persoonlijke records, omdat bij de 100 en 400 meter de tussentijd ook als officiële tijd geldt.

De grootste verbetering was voor Myrthe Kroes: zij verbeterde haar tijd op de 100 meter vlinderslag met zo’n 21 seconden. Gefeliciteerd met dit resultaat!  Alle zwemmers gingen naar huis met óf een PR óf een medaille, of allebei. Marnick Oortwijn, Sebas Koobs, Corné Driessen, Amber Beens, Fabienne van Luijk, Laurens van der Pligt en Kevin Tuinman zagen kans een tijd te zetten op voor hen nieuwe afstanden: 100 vrij, 100 wissel, 100 rug of 400 vrij.

De medailles: vijf brons (Herniek van Dalfsen, Jirsca van Dalfsen, Myrthe Kroes), zes zilver (Myrthe Bosman, Lenn Ché Klomp, Isa Koobs, Myrthe Kroes) en tot slot acht individueel goud (Anouk Bosman, Mara van Dijk, Laurens van der Pligt, Silvia Vos) én goud voor het estafetteteam Myrthe/Anouk/Jirsca/Myrthe.

Op 9 maart zwemt DEK op Urk in zwembad ‘t Bun deel 4 van de Regionale 10-kamp, aanvang wedstrijd 17.00 uur.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500