Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Acrogymnasten met medailles terug in Genemuiden

Geplaatst op: 9 maart 2019

Op zaterdag 9 maart werd door de KNGU de derde plaatsingswedstrijd voor het D/C-niveau acrogym georganiseerd te Ede. EGSV verscheen met vier teams aan de start. Nog geen enkel team was voorafgaand zeker van doorstroming naar de Oost Nederlandse Kampioenschappen en dus stond er veel op het spel.

In ronde 1 was het allereerst de beurt aan de D junioren van EGSV. Beide teams hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan hun oefening en er hebben verbeteringen plaats gevonden. Dit bleek ook tijdens de wedstrijd. Het trio bestaande uit Sarah Landsman, Marlot Doornwaard en Famke Timmerman scoorden met hun oefening een mooie score van 22,50. Deze score bleek genoeg voor een mooie zilveren medaille, een verbetering op de vorige wedstrijd. Toen werd dit team derde.

In dezelfde ronde was het ook de beurt aan Lieke van Dijk en Myrthe Beens. De vorige wedstrijd werden zij in deze moeilijke categorie al knap tweede en dit keer hielden zij stand. Want met een score van 23,79 werden zij wederom tweede.

In ronde 2 stond het D senioren duo van EGSV aan de start. Dit duo bestaande uit Bente van der Steeg en Maaike Kleine werd de vorige wedstrijd vierde. Een erg vervelende plek die ze graag wilden verbeteren. De afgelopen weken hebben zij dan ook hard gewerkt en dit werd beloond. Bij de prijsuitreiking bleek dat hun score van 23,15 was meer dan genoeg voor een mooie derde plek.

In de laatste ronde van de dag, mocht ook het D senioren trio hun wedstrijdpak aantrekken. Dit trio bestaande uit Pascalle Veenhof, Britt Visscher en Ronja Kubbenga was klaar voor revanche want ook zij werden de vorige wedstrijd heel vervelend vierde. Een mooie oefening, zonder grote fouten bleek uiteindelijk genoeg voor een score van 22,52. Helaas bleek bij de prijsuitreiking dat dit weer een vierde plek op had geleverd voor dit team.

Voor alle vier de teams geldt dat zij nog in afwachting zijn van de doorstroming naar de Oost Nederlandse Kampioenschappen. Op het moment van schrijven kan het trainersteam aangeven dat zij verwachten dat alle vier de teams geplaatst zullen zijn maar een definitief bericht wordt deze week verwacht. Het ONK zal plaats vinden op 6 april te Hellendoorn.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500