Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Derde nederlaag op rij voor Sportclub

Geplaatst op: 9 maart 2019

Sportclub Genemuiden heeft de derde nederlaag op rij geleden. Uit bij Berkum ging de ploeg in de slotfase onderuit. De thuisclub won met 1-0.

Beide teams maken na een sterk vorig seizoen een moeilijke jaargang door. De ambitie om bovenin mee te draaien werd zowel in Berkum als Genemuiden geen realiteit.

Voor rust viel er weinig te genieten in het voordorpje van Zwolle. Kavak en Hooiveld kregen wel kansjes, maar daar bleef het bij. Hooiveld zorgde ook na de thee voor gevaar met een hard schot. De beste kans was dik tien minuten voor tijd van Frank Kuurman. De buitenspeler raakte met een kopbal de lat.

Sportclub was wel de betere ploeg, maar in de slotfase sloeg Berkum toe. Volgens Genemuidenaren ging er een buitenspelgeval aan het doelpunt van Chris van der Meulen vooraf.

Bovenin deed Staphorst hele goede zaken door thuis te winnen van Excelsior ’31, terwijl ACV won op Urk. Sportclub ontvangt volgende week DUNO. Die ploeg is na een goede opening van het seizoen behoorlijk afgegleden op de ranglijst.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500