Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe en bekende gezichten bij Jamsessie

Geplaatst op: 11 maart 2019

De editie van 2019 heeft de organisatie van de Jamsessie veel hoofdbrekens gekost. Niet om het evenement rond te krijgen maar juist om alle enthousiaste deelnemers voldoende ruimte te bieden om hun muzikale talent te demonstreren. Daar waar bij vorige edities voor ieder ruimte was om vier nummers voor het voetlicht te kunnen brengen, is dat nu teruggebracht naar drie en dan nog dreigt, voor de laatste tonen zijn weggestorven, het middernachtelijk uur niet ver meer verwijderd te zijn.

Een vol programma dus en dat komt mede doordat er ook dit jaar weer een aantal debutanten te bewonderen is. Die debutanten zijn nogal divers. Zo is daar de jongste (?) deelnemer, Melle Bakker, die ondanks zijn jeugdige leeftijd onverschrokken achter de drums zal plaatsnemen.

Daar staat dan tegenover Fred van Dijk, bepaald geen groentje in de muziekwereld, en inmiddels de zeventig gepasseerd, maar toch voor het eerst te bewonderen op de Jamsessie, waaraan hij met zijn virtuoze pianospel een belangrijke bijdrage gaat leveren. En er zijn meer ‘eerstejaars’ maar daar staat tegenover dat er ook veel routiniers zijn; muzikanten die de smaak zo te pakken hebben dat ze dit jaarlijkse feestje niet willen missen.

Sandra van de Ven drumt haar derde editie, Maria Eenkhoorn en Jan Last zijn ook oudgedienden en dat geldt nog voor veel meer artiesten. Na zijn verpletterende optreden zijn de verwachtingen naar de bijdrage van Wim Kooiman hooggespannen. En wat heeft Eelco Haagsma met zijn zelf geconstrueerde gitaren in petto? Wat mogen we verwachten van Neeltje Slot, die haar pianodocent als begeleider heeft gecharterd?

De namen van een aantal gelegenheidscombinaties zijn verrassend; Diversion is geen onbekende, maar wat te denken van Generation Gap of van Koerd Motorbrood? Bijzonder is ook een trio, dat gezamenlijk de tweehonderd jaar ruim overschrijdt. Wout Bekendam van the Old Rascals, Klaas Beens (Freddy and the Firestones en Mops) en de al genoemde Fred van Dijk, onder andere begeleider van the Freedom Singers hebben hun sporen in de muziek bepaald wel verdiend. En mochten de heren wat moeite krijgen met de hoge noten, dan zal Vera Bekendam ( ja, dochter van….) hen daarbij zeker kunnen ondersteunen.

Diezelfde Vera gaat ook een nieuw element van de Jamsessie introduceren, ‘the Sing along’. Waar andere jaren het publiek een meer passieve rol had, wordt dit jaar meer van hen verwacht. Een blok onvervalste meezingers lijkt op voorhand een van de hoogtepunten van de avond te worden. De avond begint om 20.30 uur maar vanaf 20.15 uur of misschien al iets eerder is er muziek. In ieder geval is er een leuke playlist samengesteld om al in de stemming te komen, maar de organisatie is ook nog op zoek naar een artiest of groep die als opwarmer alvast wat wil spelen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500