Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 november 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Minister op bezoek bij Condor

Geplaatst op: 15 maart 2019

De Brexit heeft grote impact op de tapijtindustrie in 0verijssel. Minister van Financiën Hoekstra bezoekt op maandag 18 maart het nieuwe warehouse van de Condor Group in Hasselt. Hij laat zich daar bijpraten over de wijze waarop het bedrijf zich voorbereidt op de Brexit en over de betekenis van de tapijtsector voor de Overijsselse Economie.

De Overijsselse tapijtsector, met 40 bedrijven geconcentreerd in Hasselt en Genemuiden, is in grote mate afhankelijk van de Engelse markt. De ondernemers nemen de mogelijke effecten van de Brexit uitermate serieus bereiden zich er zo goed mogelijk op voor. Minister Hoekstra spreekt  tijdens zijn bezoek met de directie van de Condor Group en met Eddy Bilder, burgemeester van Zwartewaterland, en Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie van provincie Overijssel.

‘Alleen al bij ons bedrijf werken 1000 mensen. De orderportefeuille in Engeland is fors; 30% van de omzet behalen wij in Engeland. Het gesprek met de minister biedt ons dé gelegenheid om de risico’s van de Brexit voor de branche en onze aanpak heel concreet te maken’; aldus Jan Hoekman, CEO van de Condor Group.

Eddy van Hijum; ‘De belangen voor de Overijsselse tapijtsector en de Overijsselse economie zijn groot. Het kan nog alle kanten uit met de Brexit maar wij moeten voorbereid zijn op die situatie. Samenwerking tussen ondernemers en overheid is absoluut noodzakelijk en dat brengen wij stevig onder de aandacht. Ook gaan wij tijdens de ontmoeting in op de manier waarop we als provincie Overijssel werken aan goede en duurzame topwerklocaties. Het tapijtcluster is één van de  topwerklocaties waarop we met ondernemers en gemeente samenwerken aan het versterken van onze regionale economie.

Condor Group

De Condor Group produceert elk jaar meer dan 130 miljoen vierkante meter textiele vloerbedekking, genoeg om de gehele aarde te bedekken met kamerbreed tapijt. Sinds de oprichting in 1992 is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste tapijtfabrikanten ter wereld met een jaarlijkse omzet van zo’n 450 miljoen euro. De ca 1000 medewerkers creëren, produceren en leveren de producten in meer dan 100 landen wereldwijd.

Nieuw warehouse

Recent breidde het bedrijf uit met een nieuw warehouse van 3 ha. Dit werd mede mogelijk gemaakt dankzij de inzet van de Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO). HMO maakt, in opdracht van provincie Overijssel, samen met gemeenten en ondernemers verouderde werklocaties weer vitaal.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500