Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente biedt open data aan

Geplaatst op: 26 maart 2019

Voor de inwoners en bedrijven biedt de gemeente Zwartewaterland sinds deze week open data aan. Open data zijn gegevens die voor iedereen vrij op te vragen en te gebruiken zijn. Voorbeelden van open data zijn gegevens over strooiroutes of parkeerplaatsen. De open data zijn te vinden op www.zwartewaterland.nl/opendata.

Open data zijn bedoeld om te gebruiken en te hergebruiken voor allerlei toepassingen, zoals onderzoek en het bouwen van apps of websites. De gegevens zijn gelijk te gebruiken of op te slaan om verder mee te werken. Ook zijn veel open data op een kaart te bekijken.

Wethouder Maarten Slingerland: “Als gemeente vinden wij het belangrijk om transparant te zijn naar onze inwoners en bedrijven. Door open data beschikbaar te stellen, laten we zien op basis van welke informatie we beslissingen nemen. Daarnaast willen we de samenwerking met inwoners en bedrijven stimuleren. Ook daar helpt open data ons bij. Het is extra bijzonder, omdat maar weinig gemeenten van onze omvang open data aanbieden. Daarin lopen we dus voorop – en daar mogen we best een beetje trots op zijn.”

Aandacht voor toegankelijkheid en actualiteit
De open data komen tot stand onder verantwoordelijkheid van de gemeente Zwartewaterland. De gemeente besteedt de uiterste zorg aan het zo actueel, toegankelijk, correct en compleet mogelijk maken en houden van de inhoud. Als inwoners of bedrijven informatie tegenkomen die onjuist is of verouderd is, stelt de gemeente het op prijs als zij dit melden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500