Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gezocht: promotiemateriaal voor Tapijtmuseum

Geplaatst op: 1 april 2019

Een aantal weken geleden kwam het Tapijtmuseum in het bezit van een mechanische rekenmachine uit 1950. Jan Brouwer, zoon van Harm Brouwer die mede-eigenaar was van de firma Gebroeders Brouwer, schonk dit bijzondere apparaat aan het museum. Het Tapijtmuseum ontving van Dick Visserman (in zijn jonge jaren werkzaam bij Telenzo), een aantal promotieartikelen.

Dit wekte bij het bestuur van het Tapijtmuseum het vermoeden dat er van andere (oude) kokosfabrieken zulke voorwerpen ook nog te vinden moeten zijn.

Het museum wil hiervan een kleine tentoonstelling inrichten. Daarvoor is de medewerking nodig van bijvoorbeeld familieleden van de eigenaren en oud-medewerkers van de tapijtfabrieken die er ooit in Genemuiden waren. Het Tapijtmuseum wil graag met hen in contact komen om te praten over het (in bruikleen) afstaan van allerlei voorwerpen met firmanamen. Dit kunnen asbakken, pennen, aanstekers, koffiekopjes, lepeltjes, brieven met firmanamen, rekeningen, visitekaartjes, kantoorartikelen enzovoort zijn.

De verzameling van deze voorwerpen zou weer een stukje toevoegen aan de documentatie van de geschiedenis van de Genemuider vloerbedekkingsindustrie.

Meer informatie is te verkrijgen bij:

–          het Tapijtmuseum, dinsdagmiddag van 13.30 – 16.30 uur of

dinsdagavond van 19.00 – 21.00 uur;

–          Reinier van de Pol Dzn., tel. 06 1880 3556  en rvdpol48@outlook.com

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500