Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Brons voor EGSV-trio

Geplaatst op: 8 april 2019

Afgelopen zaterdag, 6 april, werden de Oost Nederlandse Kampioenschappen Acrogym gehouden te Hellendoorn. EGSV Genemuiden verscheen hier met zeven teams die zich door middel van twee voorwedstrijden hebben geplaatst.

In de ochtendwedstrijd was het eerst de beurt aan het D junioren duo, bestaande uit Lieke van Dijk en Myrthe Beens. Ze begonnen de oefening netjes, maar bij het laatste element ging het mis, waardoor zij aftrek kregen en een uiteindelijke score van 22.07. Zij hebben zich als 5e weten te plaatsen en zitten op de reservebank voor de halve finale.

In dezelfde categorie was het ook de beurt aan duo Valerie Veenhof en Martine Bonthuis. Zij lieten een mooie oefening zien die werd beloond met een score van 21.97. Helaas was deze score niet goed genoeg om door te gaan naar de volgende wedstrijdronde.

Tijdens dezelfde wedstrijdronde werd het trio Sarah Landsman, Famke Timmerman en Marlot Doornwaard op de vloer verwacht. Het trio deed mee in de categorie D junioren. Zij hebben een mooie oefening laten zien, maar door een klein foutje tijdens het vangen van de salto werd hun oefening gejureerd met een score van 22.25. Ook zij zijn als 5e geplaatst en zitten op de reservebank.

In wedstrijdronde twee kwamen de twee trio’s van categorie D senioren van EGSV in actie. Het trio, bestaande uit Nina Kolk, Inge Thiele en Maaike Roetman werden tijdens de voorwedstrijden twee keer 2de en ook tijdens deze wedstrijd ging de oefening foutloos. Met een score van 23,61 mochten zij een bronzen medaille in ontvangst nemen!

Het tweede trio Pascalle Veenhof, Ronja Kubbenga en Britt Visscher hadden geluk. Het trio stond 1e reserve voor het ONK, dit houd in als er een team uitvalt dat zij hiervoor in de plaats mochten komen en dit was het geval. Zij hebben de afgelopen twee weken hard getraind om goed te presteren tijdens deze wedstrijd en dit was zeker terug te zien tijdens de oefening. Zij hebben een mooie oefening laten zien die werd beloond met een score van 23,17. Zij hebben zich als 6e weten te plaatsen en zijn door naar de halve finale!

Tijdens wedstrijdronde twee was het ook de beurt aan trio C senioren Pien Feenstra, Noëlle ten Hoeve en Lana van der Haar. Zij hebben de afgelopen weken hard getraind om de puntjes op de i te zetten en waren dan ook op gebrand om een goede resultaat neer te zetten. Hun score van 23,55 voor balans en 23,47 voor tempo hebben zij het limiet van 44.00 gehaald en mogen zij zich nog een keer laten zien tijdens de halve finale.

In de laatste wedstrijdronde van de dag verscheen de C junioren dames van EGSV. Het trio bestaande uit Jayla Rook, Ashley Jager en Jasmijn Jansen. Zij hebben ook de afgelopen weken hard gewerkt om te staan waar ze nu staan. Ze startten met hun balansoefening die foutloos werd gedraaid en met een score van 23,33 waren zij tevreden. Hun tempo oefening werd beoordeeld met een score van 23,73. Met twee prachtige oefeningen hebben ook zij hun limiet gehaald om door te mogen naar de volgende wedstrijd.

Het was een lange dag voor EGSV in Hellendoorn, maar met vier teams die zich hebben geplaatst voor de Landelijk halve finale op 11 en 18 mei en twee teams die op de reservebank zitten kijken wij terug op een geslaagde dag. Wij gaan de aankomende weken hard trainen voor de volgende wedstrijden!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500