Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Amerikaanse voetbalsters weer naar Genemuiden

Geplaatst op: 9 april 2019

Net als in 2018 zal ook dit jaar zal een Amerikaans meisjesjeugdselectieteam van US Soccer East GOPD tijdens een trainingstour in Nederland een aantal dagen in en rond Genemuiden verblijven. Tourorganisator  CC&A Travel Agency uit Salzburg en ook spelers en begeleiding zijn blij met de accommodatie en ontvangst in Genemuiden  en hebben daarom Genemuiden opnieuw in de tour opgenomen.

Op 16 april arriveren de meisjes en hun begeleiders  bij het logeeradres Hotel Zwartewater, waarna woensdagmorgen gestart  wordt met een indoor trainingsprogramma. ’s Avonds wordt  om 17.45 uur  op Sportpark de Wetering een vriendschappelijke wedstrijd  gespeeld. Voor de daaropvolgende dagen staan zowel trainingssessies op het sportpark als culturele activiteiten in de planning en op donderdagavond –haast al traditiegetrouw- een wedstrijd tegen de dames van SC Genemuiden, die afgesloten wordt met een gezamenlijke barbecue.
Deze barbecue is evenals de lunches en diners op de overige dagen in de bestuurskamer van Sportclub.

Zaterdag 20 april is ’s morgens om half elf de laatste training in Genemuiden. Na de lunch vertrekt het gezelschap richting Rotterdam en kan er hopelijk terug gekeken worden op een paar intensieve, maar gezellige dagen.

Begin juni zal ook nog een universiteitsteam met dames van 18-22 jaar een paar dagen Genemuiden aandoen tijdens een tour die zij maken door Duitsland en Nederland.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500