Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Rabobank buitengewoon gul voor Genemuider verenigingen

Geplaatst op: 17 april 2019

'Juf Ellen' Santbergen haalt mooi bedrag op uit Kampen.

Muziek tijdens de Avondvierdaagse in juni is gered. De organisatie kreeg woensdagavond maar liefst 2563 euro uit de zogenoemde Rabobank Clubkas Campagne. Leden konden daarmee verenigingen en organisaties steunen. De grootste bijdrage voor de Genemuider deelnemers ging naar kinderboerderij De Taghof. Die mag bijna 2900 euro tegemoet zien.

Genemuiden maakt gretig gebruik van de campagne, zo bleek bij de Music Club in Kampen. Daar waren veel verenigingen uit de regio aanwezig om een cheque in ontvangst te nemen. De meeste daarvan kwamen uit Genemuiden. Resultaten uit het verleden smaken blijkbaar naar meer.

Ook de Ichthus School kwam zeer tevreden terug uit Kampen. De ledensteun leverde al bijna duizend euro op, en daar kwam hetzelfde bedrag nog eens overheen omdat de school een van de leukste video’s had gemaakt. De school bestemt het geld voor het muziekonderwijs. Ook andere muziekbestemmingen kregen een mooie bijdrage: Stereo 1566 euro, de stichting tot behoud van de Bovenstem 1108 euro, Excelsior 619 euro en het nieuwe koor Vox Laude tot de eigen verrassing ook dik 1200 euro. De Zwartewaterruiters ontvangen 803 euro en Wielervereniging de Noordwesthoek 377 euro.

Sportclub Genemuiden mocht 1360 euro in ontvangst nemen en kreeg ook nog eens duizend euro extra. Dit gaat naar het project Positief coachen. SCEG kreeg tenslotte 1490 euro. Dat bedrag wordt volgens voorzitter Rietman onder meer ingezet voor een nieuw evenement.

De meeste steun in de regio ging overigens uit naar de Stichting Aangepast Paardrijden in Zwolle. Die kreeg maar liest 5500 euro.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500