Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Echtpaar Jan en Ali vijftig jaar getrouwd

Geplaatst op: 18 april 2019

Jan van den Berg en Alie van Dijk traden op 18 april 1969 in het huwelijk in het gemeentehuis van Genemuiden. Burgemeester Bilder bezocht het echtpaar op hun huwelijksdag in hun woning aan de Stuivenbergstraat in Genemuiden om hen te feliciteren met hun 50 jarig huwelijksjubileum.

Jan en Alie ontmoetten elkaar, zoals in die tijd in Genemuiden gebruikelijk, ‘tijdens de wandelgangen in de Kruisstraat/Kaai’ in Genemuiden. Na twee en half jaar verkering trouwden ze in het oude gemeentehuis in de Langestraat in van de voormalige gemeente Genemuiden. Het was de laatste huwelijksvoltrekking in het oude gemeentehuis. Kort na de huwelijksdag werd het nieuwe stadhuis aan het Havenplein in gebruik genomen. Alie herinnert zich nog als de dag van gisteren dat de bruiloftsgasten in een sneeuwbui naar huis gingen. Het was een dag met hagel en sneeuwbuien, ‘bijzondere weersomstandigheden voor de tijd van het jaar’, aldus Alie.

Jan werkte maar liefst 33 jaar bij Edel tapijt in Genemuiden. In zijn vrije tijd mag Jan graag zingen. Hij is al meer dan 50 jaar lid van het mannenkoor Stereo. Alie werkte als huishoudelijke hulp en later als kraamhulp. Het echtpaar kreeg twee kinderen, een zoon en een dochter. Later werd de familie uitgebreid met zeven kleinzonen.

Het huwelijksjubileum wordt in het Tapijtmuseum gevierd, in kleine kring met familie en vrienden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500