Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Avond over de Tweede Wereldoorlog

Geplaatst op: 19 april 2019

Op donderdag 2 mei organiseert SCEG in samenwerking met De Meente een avond in het teken van bezetting en bevrijding. Verhalen over die tijd zullen deze avond centraal staan.

Evert van der Graaf is bereid gevonden de avond in te leiden. Hij zal in het kort wat vertellen over de impact die de Tweede Wereldoorlog had op het dagelijkse leven. Daarna gaat hij in gesprek met een aantal oudere Genemuidenaren. Wat hebben zij in de oorlog meegemaakt? Wat voor invloed had de oorlog bijvoorbeeld op het boerenleven? En hoe ging het in Genemuiden met de verplichte tewerkstelling voor de Duitsers? En de scholen, konden die door de oorlog heen gewoon blijven functioneren? De avondklok, de verduistering, het bonnensysteem en het distributiekantoor: al deze, maar ook andere onderwerpen zullen ongetwijfeld aan de orde komen in de verhalen.

Vervolgens krijgt de zaal gelegenheid op de onderwerpen in te haken. Er mogen vragen worden gesteld maar de organisatie hoopt vooral ook dat er vanuit het publiek verhalen verteld zullen worden. Dat hoeven niet altijd spectaculaire verhalen te zijn: juist ook de verhalen hoe de Genemuidenaren zich wisten te redden en vindingrijk werden zijn van harte welkom.

De avond vindt plaats in zaal De Stadskamp in de Meente en begint om 19.30 uur. De entree bedraagt €3,00 en dat is inclusief een kop koffie in de pauze.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500