Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hulpdiensten rukken massaal uit voor overboord geslagen persoon

Geplaatst op: 27 april 2019

Hulpdiensten in actie op Koningsdag. Erik Eenkhoorn

Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter en diverse boten kregen rond 15:15 een melding voor een overboord geslagen persoon op het water nabij de Kadoelen. Een speedboot van de brandweereenheden uit Zwartsluis, Giethoorn, het Waterongevallenvoertuig uit Sint Jansklooster, een politieboot, een traumahelikopter en 2 ambulances werden ingezet om de overboord geslagen persoon veilig en wel aan de wal te krijgen. 

Bij aankomst van de brandweerboot bleek dat de 2 personen er minder erg aan toe waren. Ze zaten al bij een ploeggenoot aan boord en maakten het naar omstandigheden goed. De helikopter keerde weer terug en even later ook de politie, brandweer en ambulance. Of het ongeval met de Mattenschippersrace, die vandaag gehouden wordt, verband houd is niet bekend.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500