Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub weer met lege handen

Geplaatst op: 4 mei 2019

Foto Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden leed zaterdagmiddag op eigen veld opnieuw een nederlaag. ACV ging met een magere 0-1 zege terug naar Assen. Geluk bij dat ongeluk is dat de meeste ploegen onderin ook verloren, waardoor de rode lijn niet dichterbij is gekomen.

Na een afwachtend begin nam Sportclub het heft in handen. Via Anne van der Kolk en Kavak kreeg de ploeg van trainer De Jonge, die behoorlijk had ingegrepen in de basis en onder meer Jur van Dalfsen een plek in de beginopstelling gunde, ook behoorlijke kansen. Toen die niet werden benut, lag de bal ineens in de andere goal. Van der Heide schoot weer eens raak. Daarna kregen Van der Kolk en Kavak nog weer kansen op de gelijkmaker, maar uiteindelijk ging ACV met 0-1 de rust in.

Ook na de thee bleef Genemuiden werken aan de gelijkmaker. Sijmon Eenkhoorn maakte die ook daadwerkelijk, maar deed dat in buitenspelpositie. Daarna was onder meer invaller Hooiveld die rakelings naast kopte. Even later bood hij ook Eenkhoorn een kans, maar ook die wist de nul niet weg te werken. In de blessuretijd ontstond er nog een opstootje, waarbij de arbiter rode kaarten uitdeelde aan Eleveld van ACV en Kay Velda van Genemuiden, waardoor die de komende belangrijke wedstrijden langs de kant mag toekijken. Ook Hooiveld kreeg bij dat incident geel.

Onderin gingen de concurrenten voor een plek in de nacompetitie onderuit, waardoor Genemuiden zich achteraf gezien redelijk veilig hadden kunnen spelen. CSV verloor op eigen veld van Berkum, dat zich daarmee veilig speelt. Buitenpost redde het thuis niet tegen Staphorst en WHC verloor onverwacht van SVZW. Flevo Boys won wel van DUNO en krijgt daarmee de nodige lucht. Genemuiden blijft daardoor drie punten voorsprong houden op de rode streep.

Zaterdag gaat Genemuiden naar DETO. Dat lijkt op voorhand een cruciaal duel. De Vriezenveners speelde zaterdag verrassend sterk tegen Sparta Nijkerk en spelen dinsdag nog een inhaalduel tegen Berkum. Winnen ze dat, dan hebben ze nog volop kans om Genemuiden te verschalken op de ranglijst.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500