Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Collecteweek voor Maag Lever Darm Stichting

Geplaatst op: 6 mei 2019

De collecteweek van de Maag Lever Darm Stichting gaat van start. In deze week gaan 14.000 mensen de straat op voor circa 2 miljoen buikpatiënten die dagelijks beperkingen ondervinden als gevolg van hun spijsverteringsziekte.

Vele Nederlanders kampen met een chronische ziekte in één van de spijsverteringsorganen. Het gaat om ongemakkelijke ziekten als het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) of coeliakie (glutenallergie), die dagelijks de kwaliteit van leven beïnvloedt, maar ook om dodelijke ziekten als darmkanker of alvleesklierkanker.

Met de opbrengst financiert de Maag Lever Darm Stichting wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. In de onderzoeken richt de stichting zich op spijsverteringskankers, betere diagnostiek voor maag-, darm- en leverziekten en innovatieve behandelmethoden.

Maag Lever Darm Stichting

Spijsverteringsziekten als het Prikkelbare Darm Syndroom, colitis ulcerosa, de ziekte van Crohn en coeliakie hebben veel impact op het dagelijks leven van patiënten door alle beperkingen die deze aandoeningen met zich mee brengen. Denk aan vermoeidheid, pijn door opvlammingen of onbegrip die er leeft in de omgeving. Daarnaast krijgen jaarlijks duizenden mensen een diagnose van kanker in één van de spijsverteringsorganen. Alleen darmkanker eist al 14 levens per dag.

Collecte

Van maandag 6 tot en met zaterdag 11 mei kan er een collectant bij je aan de deur komen voor een vrijwillige bijdrage. De Maag Lever Darm Stichting hoopt op je steun voor 2 miljoen buikpatiënten in Nederland.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500