Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

GKV Zwartsluis met ‘ideale kerkdienst voor de jeugd’

Geplaatst op: 6 mei 2019

De jeugd van de GKV Zwartsluis heeft de laatste maanden onder leiding van catecheet Annemarie Kuijvenhoven nagedacht over de ‘ideale kerkdienst’. Soms wordt gezegd, dat de kerkdiensten saai zijn. De jongeren willen graag een ‘eenvoudige, kort en krachtige dienst waaraan je wat hebt’. Er is nagedacht over wat voor hen een ideale kerkdienst kan zijn.
Hieruit kwam ondermeer naar voren, dat de dienst 45 tot 60 minuten mag duren met bidden, ruimte voor Bijbellezen en een kort en krachtige preek die ‘to the point is en waar je wat mee kunt’.
Zondagmorgen 12 mei is de liturgie van de GKV kerkdienst in Zwartsluis, ook ter afsluiting van het catechisatie seizoen, afgestemd op de ‘ideale kerkdienst’ door de ogen van de jongeren. Vanaf tien uur is er eerst inloop met koffie. Om 10.30 uur begint de eredienst. Deze staat onder leiding van de eigen binnenkort vertrekkende predikant Arjan Wilschut. Het thema is ‘Wat is het nut van geloven’. De jongeren zijn zelf ook actief betrokken bij de dienst met het lezen uit de Bijbel en de samenstelling van de te zingen liederen. De muzikale begeleiding bestaat uit musici van kerkleden. Rond half twaalf is er na afloop koffie met iets lekkers en is er gelegenheid voor een nabespreking met de jongeren.
Er wordt tegelijk afscheid genomen van catecheet Annemarie Kuijvenhoven die na vijf jaar haar periode als catecheet in GKV Zwartsluis afsluit.
Iedereen is van harte welkom om er zondagmorgen bij te zijn.
Gepubliceerd door Pieter Polman
Van Dijk Containers 500