Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gereformeerde jeugd actief voor activiteiten

Geplaatst op: 11 mei 2019

Actief zijn om zelf activiteiten te kunnen doen. De jeugd van de Gereformeerde kerk is daar zaterdagmorgen hard mee bezig. Vanuit de ‘chillroom’ worden diverse activiteiten georganiseerd, nu staat ‘carwash’ op het programma. En de opbrengst? Die is voor nieuwe activiteiten.

Voor de derde keer houden de jongeren een autowasochtend, mede-organisator Floran Meiresonne is er voor de tweede keer bij. Als een druk baasje loopt hij heen en weer over de parkeerplaats van de kerk. “Ik was ook wel”, legt hij uit. “Maar ik moet ook zorgen dat iedereen wat doet en een beetje afwisseling heeft. Dat ze niet de hele morgen aan het stofzuigen zijn.”

Voor kinderen van groep 8 is de autowasochtend een kennismakingsactiviteit. “Als ze dan vanaf volgend jaar naar het voortgezet onderwijs gaan, mogen ze ook naar de chillroom”, vertelt Meiresonne. “Er zijn er een stuk of drie gekomen vanmorgen.” 

In totaal is er een ploeg van ongeveer twaalf man/vrouw auto’s aan het wassen. “Dat zijn grotendeels bezoekers van de chillroom”, weet Meiresonne. “En er helpen ook een paar ouderlingen.”

Wie tijdens het wachten rustig wil zitten, kan plaatsnemen in de koffietent. Ook daarvan wordt gretig gebruik gemaakt, net als van het wassen zelf overigens. Meiresonne schat dat er zo’n 30 auto’s gewassen zijn. “En het wordt nu drukker, dus misschien zijn het er aan het eind van de dag wel 50. En van dat geld kunnen we weer leuke activiteiten doen, zoals kanoën, zwemmen of bowlen.”

Rick Last (12) helpt voor de eerste keer mee met het autowassen. De bezoeker van de chillroom kreeg een brief met de geplande activiteiten en zag ook de carwash staan. Hij meldde zich aan en kreeg zodoende zaterdag ook een emmer met sop in handen. “Ik moest er wel op tijd uit”, lacht hij. “Maar ik vind het wel leuk en gezellig om met z’n allen auto’s te wassen.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500