Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub stelt lijfsbehoud bijna zeker

Geplaatst op: 11 mei 2019

Sportclub Genemuiden heeft na tien wedstrijden eindelijk weer een duel gewonnen. In Vriezenveen won de ploeg met 0-2 van DETO dat de laatste weken behoorlijk wat punten sprokkelde. Met de overwinning zet Genemuiden een belangrijke stap richting lijfsbehoud die op slag bijna zeker is.

Dat de wedstrijd een redelijk cruciaal karakter had, voelden de spelers vermoedelijk ook in de benen. Het eerste half uur stond het duel bol van de spanning en mislukte combinaties. Tot kansen kwamen de ploegen niet of nauwelijks. Bij zo ongeveer de eerste de beste kans was het wel meteen raak: Hooiveld nam knap een bal aan en werkte goed af. Toen Dirk Muis even later uit een corner de 0-2 maakte, leek de wedstrijd beslist. Met de Champions League-wedstrijden van afgelopen week in het achterhoofd was dat echter nog een iets te vroege constatering.

Aan het geschreeuw in de DETO-kleedkamer te merken, zou de ploeg na rust er nog vol voorgaan, maar daarvan kwam in de praktijk weinig terecht. Sportclub heerste tegen een onmachtig DETO, zonder dat de ploeg zelf tot veel kansen kwam. Van der Kolk en Kavak kregen na zeventig minuten spelen wel twee mogelijkheden, maar konden de bal net niet binnenwerken.

Onderin pakte bijna geen ploeg punten, zodat Genemuiden met een stuk meer lucht aan het slot van de competitie begint. CSV staat met nog twee wedstrijden te gaan zes punten achter de groen-witten. Sportclub speelt volgende week de laatste thuiswedstrijd tegen SCD Putten, waarna een week later de competitie wordt afgesloten op Urk. Bovenin verloor Staphorst de koppositie aan Sparta Nijkerk.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500