Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veel successen voor de Zwartewaterruiters

Geplaatst op: 14 mei 2019

Afgelopen weken reisden verschillende Zwartewaterruiters stad en land af om prijzen in de wacht te slepen. Zo namen Erika Henniphof en Briëtt Breman vorig weekend de boot om op Texel deel te nemen aan een meerdaagse dressuurwedstrijd. Op vrijdag kwam Erika met haar paard Enouk al vroeg aan start in de klasse M2.

De eerste proef resulteerde in een overwinning met 206 punten en ook voor de tweede proef mocht Erika het podium betreden. Met 194 punten behaalden zij een 3e prijs. Zaterdags wist de combinatie ook tweemaal bij de prijzen te eindigen. Met 198,5 en 193,5 punten behaalden ze een 3e en 4e prijs.
Briëtt Breman reed met haar pony Coco mee in de klasse M1. Zij mocht zowel vrijdag als zaterdag een nette 3e prijs in ontvangst nemen met tweemaal 189,5 punten. Ook afgelopen weekend kwam de combinatie succesvol aan start, dit maal in Nieuwleusen.  In de gecombineerde rubriek klasse M1/M2 cat. D/E waren zij oppermachtig en werden met 199,5 punten 1e.

Jenine Altena heeft eveneens twee succesvolle weekenden wedstrijd achter de rug. Zo kwam ze met haar paard Imposant vorig weekend aan start in Hierden. De combinatie behaalde een 1e prijs met 185,5 punten. Afgelopen weekend deden zij er een schepje bovenop. Met 205 en 194,5 punten behaalden zij een 1e en 2e prijs.

In Nunspeet kwam Janine Flier met haar paard Harley aan start en zeker niet zonder resultaat. Met de mooie scores van 221 en 216,5 punten ontvingen zij tweemaal een 3e prijs in de klasse ZZ-Licht.

In Balkbrug werd vorig weekend ook een dressuurwedstrijd voor paarden georganiseerd. Daphne Visscher wist met haar paard SLV’s Wish naar prijzen te rijden in de klasse L1 met een groot deelnemersveld van 20 combinaties. Daphne reed een sterke eerste proef, wat resulteerde in een 1e prijs met 201,5 punten. Ondanks een minder nette tweede proef behaalde de combinatie nog een mooie 5e prijs met 188 punten. Afgelopen weekend kwam de combinatie aan start in Hasselt. Zij behaalden 187 en 180,5 punten in de klasse L1 en mochten een 3e prijs in ontvangst nemen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500