Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Typediploma met gouden rand

Geplaatst op: 15 mei 2019

De leerlingen van groep 7 van Kindcentrum Ichthus hebben de afgelopen maanden flink geoefend tijdens de typecursus. Deze type lessen zijn onder schooltijd en worden door de school aangeboden. Onder begeleiding van hun eigen juf en een docent van BA&T Computeropleidingscentrum hebben de kinderen goed en ook snel met tien vingers leren typen.

Daarnaast hebben zij ook geleerd om documenten, zoals een brief en een verslag in een juiste indeling te maken. De kinderen hebben met mooie resultaten de cursus afgerond.

De score van één leerling  was zo hoog dat zij geslaagd is voor het gouden Type diploma. Uniek daarbij is dat deze leerling dyslexie heeft (dus moeite heeft om een letter goed te herkennen).
Deze leerling is geslaagd met maar liefst 317 aanslagen per minuut.

Tijdens de cursus oefenen de leerlingen in het online pakket Typewriter en maken daarin al hun opdrachten. Er hoeft dus niets geprint of zelf  thuis nagekeken te worden. De gemaakte oefeningen worden door de type juf van BA&T online nagekeken en zij stimuleert en motiveert de cursisten tijdens het oefenen thuis.

Deze typecursus is verzorgd door Computer opleidingscentrum BA&T uit Genemuiden. Dit instituut bestaat inmiddels meer dan 25 jaar en verzorgt op zo’n 90 basisscholen typecursussen, niet alleen na schooltijd maar ook onder schooltijd. Jaarlijks volgen zo’n 1000 leerlingen de typecursus bij BA&T.

Voor de typecursus na schooltijd is het nu al mogelijk om uw zoon of dochter aan te melden, deze starten vanaf september a.s. (zie ook www.ba-t.nl & www.typewriteronline.nl).

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500