Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

ChristenUnie/SGP veruit de grootste

Geplaatst op: 27 mei 2019

ChristenUnie/SGP kreeg in Zwartewaterland veruit de meeste stemmen tijdens de Europese Verkiezingen. Maar liefst 45 procent van de Zwartewaterlanders kleurde het vakje van de christelijke alliantie rood, zo blijkt uit de uitslag. Nummer twee het CDA kwam niet verder dan 17 procent. Beide partijen verliezen over wel licht (0,5 en 3 procent).

Ook in Zwartewaterland kreeg de PvdA verrassend veel stemmen. Met 9,4 procent is de partij de derde, met een winst van 3,9 procent. Forum voor Democratie is met 8,5 procent de vierde partij, nog voor de VVD en GroenLinks. Ook in Zwartewaterland kregen de PVV en SP geen voet aan de grond.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500