Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zestig jaar ‘geven en nemen’

Geplaatst op: 28 mei 2019

Foto Hans Hilberts, Breman.net

Zestig jaar geleden, op 22 mei 1959, stapten Arie Riezebos en Lummy Winter in ‘de vroegere Kaaischool’ van Genemuiden in het huwelijksbootje. Burgemeester Bilder ging op 28 mei op bezoek bij het echtpaar om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum.

Arie en Lummy, beiden geboren en getogen in Genemuiden, ontmoetten elkaar tijdens een Koninginnedag in Genemuiden. Het was liefde op het eerste gezicht en na twee jaar verkering trouwden ze. Arie en Lummy kregen drie kinderen, twee zonen en een dochter. Later kwamen er negen kleinkinderen bij en er zijn drie achterkleinkinderen.

Lummy werkte in de huishouding bij verschillende gezinnen in Genemuiden. Zij stopte daarmee toen zij trouwde en nam de zorg voor haar eigen gezin op zich. Arie maakte lange dagen en werkte bij het metselbedrijf van zijn familie. Daarnaast hielp hij zijn vader op de boerderij. Het familiebedrijf, beter bekend als Bouwbedrijf Riezebos, is inmiddels overgedragen van vader op zoon.

Arie was jarenlang voorzitter van het Nederlands Verbond van Ondernemers in de Bouwnijverheid (NVOB) en van mannenkoor Stereo in Genemuiden. Kerkelijk was hij actief als kerkenraadslid van de Hervormde Kerk. Lummy mocht altijd graag borduren, lezen en schilderen, maar wegens lichamelijke beperkingen gaat dat helaas niet meer.

“Geven en nemen. Dat is ons geheim voor een 60 jarig huwelijk”, aldus Arie en Lummy. Het huwelijksjubileum wordt gevierd in kleine kring met familie en vrienden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500