Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Muzikaal spektakel op bedrijventerrein

Geplaatst op: 3 juni 2019

Een hal op het industrieterrein van Genemuiden wordt op 27 september omgetoverd tot een sfeervolle concertzaal. Grote namen als Jan Vayne en Adriaan Stoet gaan daarin verrassende combinaties aan met een deejay en lokaal talent. Onder het mom van ‘Klassiek in de Mix’ manoeuvreren de muzikanten door alle stijlen tussen licht klassiek en popmuziek.

De organiserende Stichting Cultuur en Educatie Genemuiden (SCEG) zet elk jaar een klassiek concert op de kalender. Dit keer is het zaak om dat concert rood omcirkeld in de agenda te zetten, want het kan zomaar eens een onvergetelijk muziekevenement worden. “Dit is een heel laagdrempelig concert, waarbij ook mensen die anders nooit naar een klassiek concert zouden gaan, toch een geweldige avond beleven”, zeggen Brenda van der Steeg en Joukje van Dalfzen van de organisatie.

Vandaar dat ze zoveel mogelijk van de gebaande wegen afstappen. Pianist Jan Vayne en violist Adriaan Stoet zoeken bijvoorbeeld de samenwerking met een deejay. Bovendien krijgen amateurs en aanstormende talenten de kans om met deze topmuzikanten te spelen. “Zeker zijn de optredens van een koor uit Genemuiden en een zanger die zich van een totaal andere kant laat horen. We zoeken op alle mogelijke manieren naar een ‘mix’”, vertellen de organisatoren.

En dat dan ook nog op een verrassende plek op het industrieterrein, waarvan de locatie nog even geheim blijft. “Zeker is in ieder geval dat we de hal kunnen omtoveren tot een prachtige plek inclusief een sfeervol horecaplein, waar bezoekers ook na afloop kunnen nagenieten van het concert. We hopen dat dit kan uitgroeien tot een muzikale traditie in Genemuiden.”

Bij het concert kunnen straks ongeveer driehonderd bezoekers aanwezig zijn. De kaartverkoop begint eind deze maand. De organisatie verwacht belangstelling uit een brede regio rondom Genemuiden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500