Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Van Dijk Sociaal: coach en financiële bijstand

Geplaatst op: 3 juni 2019

“Leef je het leven dat bij je past of laat je je belemmeren door omstandigheden?”, stelt Gabriëlle van Dijk-Bennink een vraag waarop niet direct een antwoord nodig is. Het is een van de levensvragen waarover ze als coach veel praat met cliënten. Met Van Dijk Sociaal staat ze bovendien mensen bij die hulp nodig hebben bij financiële zaken.

“Geld is belangrijk”, zegt Gabrielle op haar kantoor. “Maar het is een middel, geen doel. Met geld kun je veel goede dingen doen en ‘geven’. Dat zie ik ook als een opdracht. Tienden geven is een Bijbels principe”, vertelt Gabrielle.

En aan de andere kant zijn schuldenproblematiek en verborgen armoede belangrijke thema’s in de huidige maatschappij. Met Van Dijk Sociaal staat ze mensen bij.  Naast een baan bij Breman startte Gabrielle in 2012 haar eigen bedrijf. “Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en had daarvoor ook meer tijd, omdat de kinderen groter werden. Cijfers hebben altijd mijn interesse gehad en bovendien vind ik het leuk om mensen te helpen. Zo ben ik destijds op Budgetbeheer uitgekomen: ik help mensen om orde op financiële zaken te krijgen. Dat doe ik voor particulieren, maar ook voor ondernemers die werknemers willen helpen”, vertelt ze.

Met bewindvoering zette ze een volgende stap. “Daarbij word ik ingeschakeld door de rechtbank. Ik beheer dan de financiële zaken voor mensen die dat om wat voor reden dan ook zelf (tijdelijk) niet kunnen. Doel is om het vermogen op een goede wijze te beheren en/of te voorkomen dat ze in armoede terechtkomen. Hiervoor heb ik opleidingen gevolgd en de rechtbank certificeert mij hiervoor regelmatig. Ook controleert een accountant jaarlijks of ik mijn werk goed uitvoer en volg regelmatig bijscholing.”

Van Dijk Sociaal staat ook mensen bij die familiebewind voeren en ondersteunt ouderen bij financiële zaken. Gabrielle heeft bovendien veel ervaring met schuldhulpverlening en is KIWA gecertificeerd schuldhulpverlener. “Voordeel is dat ik in tegenstelling tot de overheid geen wachtlijsten heb. Ik kan snel voor mensen aan de slag. Dat doe ik op een persoonlijke manier. Dat geldt voor al mijn diensten. Samen met de klanten en dankzij een goed netwerk zoek ik de beste oplossing. Daarbij kijk ik niet alleen naar uitgaven, maar ook naar inkomsten. Soms maken mensen bijvoorbeeld geen aanspraak op toeslagen waarop ze wel recht hebben. Met goede regelingen krijg ik de financiële zaken van mensen altijd weer op orde.”

Naast de financiële dienstverlening werkt Gabrielle ook al coach. Dat doet ze aan de hand van het traject TotalBalance, dat bijvoorbeeld gericht is op mensen met vragen over talenten, de richting in het leven, achterlaten van het verleden of juist het bepalen van de toekomst. “Doe je wat je zou willen doen”, voegt ze nog een vraag toe. “Durf je een stap te zetten, of werk je voor de hypotheek of is er een andere reden waarom je niet gelukkig word van werk of een relatie?”

Bewustwording is belangrijk bij het coachingstraject dat uitgaat van christelijke principes. “Pas als jezelf bewust bent van wie je bent en wat er in je omgaat, kun je goed reageren op emoties of gebeurtenissen. Dan ontdek je ook wat je aangeboren eigenschappen zijn en wat aangeleerd gedrag is. Uiteindelijk leer je bewuste keuzes te maken. ‘Nee is ok’. Ik ben ervan overtuigd dat het mogelijk is om uiteindelijk een goede balans te vinden en het leven te leiden dat bij je past.”

Kijk voor alle informatie over de diensten van Van Dijk Sociaal op www.vandijksociaal.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500