Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente wil jongeren op gezond gewicht

Geplaatst op: 6 juni 2019

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) is een landelijke beweging, waarbij partners zich inzetten om gezond eten en bewegen voor jongeren (0- 18 jaar) gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Lokale partijen werken samen aan het creëren van een leefomgeving waarin jongeren gezond kunnen opgroeien. De gemeente Zwartewaterland heeft zich bij deze JOGG beweging aangesloten. JOGG is onderdeel van het Preventieplan Jeugd, waar de gemeenteraad van Zwartewaterland december vorig jaar mee heeft ingestemd. 

Een gezonde jeugd. Dat is wat we willen. Overgewicht is echter een groeiend probleem onder kinderen en jongeren. Tijdens hun jeugd leren kinderen wat leuk is en wat normaal is. En dat geldt ook voor wat een gezonde leefstijl inhoudt. De jeugd groeit op in een omgeving die uitnodigt tot veel eten en weinig bewegen. Voetballen is online veel populairder geworden dan op straat en bij ‘drinken’ wordt niet meer automatisch aan ‘water’ gedacht.

Gezond eten en bewegen stimuleren met de JOGG-aanpak

Met de JOGG-aanpak zet de gemeente zich samen met lokale partners in om gezond eten en bewegen onder jongeren op speelse wijze te stimuleren. Ook helpt JOGG met het creëren van een gezonde omgeving op plekken waar kinderen en jongeren veel komen, zoals school, sport en werk. Het doel is om een gezonde leefstijl weer gewoon te maken. Op www.bewegeninzwartewaterland.nl staat meer informatie over de JOGG-aanpak.

Draag bij aan JOGG in Zwartewaterland!

Inmiddels werken 137 gemeenten met de JOGG-aanpak, waaronder Kampen, Zwolle, Hattem, Meppel en De Wolden. Sinds maart 2019 kan ook de gemeente Zwartewaterland aan dit rijtje worden toegevoegd. Wilt u weten wat u of uw organisatie kan betekenen voor JOGG of heeft u leuke activiteiten die aan dit doel kunnen bijdragen? Neem dan contact op met JOGG-regisseur Denise Homminga via d.homminga@zwartewaterland.nl

Preventieplan Jeugd

JOGG is één van de praktische projecten die aan de kapstok van het Preventieplan Jeugd is gehangen. Het Preventieplan kent zes thema’s die samen een kapstok vormen voor praktische projecten. Naast JOGG zijn bijvoorbeeld de spel- en praatgroep KIES voor Kinderen In Echtscheiding Situaties en het project Steunouder onderdeel van het Preventieplan.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500