Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Justin Vis terug naar VHK

Geplaatst op: 7 juni 2019

De technische commissie heeft de selectie van V.H.K. 1 en de staf rond de ploeg van de nieuwe hoofdtrainer Edwin Duim zo goed als rond. De spelerskern wordt versterkt door drie spelers: Justin Vis (sc  Genemuiden), Edward Rook (ASV Dronten) en Ruben Schuurman (sv Blokzijl). Daarnaast zal Rob Lassche als assistent-trainer, Martijn Mooiweer opvolgen.

Justin Vis verliet V.H.K. op 12-jarige leeftijd. Na zes jaar op divisieniveau gevoetbald te hebben bij sc Genemuiden, keert de multifunctionele speler,  nu op 18-jarige leeftijd terug bij de club waar hij als voetballer begon.

Edward Rook komt over van eersteklasser ASV Dronten. De 20-jarige zoon van voormalig V.H.K. 1-voorstopper Erik Rook heeft veel familie in Sint Jansklooster wonen, waaronder zijn neef en V.H.K.1-speler Jesse Dekker. Ook woont zijn vriendin in Vollenhove.  Daarnaast is de centrale aanvaller/middenvelder actief betrokken bij het plaatselijke corso.

De 22-jarige Ruben Schuurman keert net als Vis terug op het oude nest. Nadat hij op Sportpark Monnikenmolen de volledige jeugdopleiding doorliep en twee seizoen voor V.H.K. 1 speelde, vertrok de middenvelder twee jaar geleden naar sv Blokzijl uit zijn woonplaats. Zijn avontuur bij de vijfdeklasser beëindigt Schuurman nu om terug te keren naar Sint Jansklooster.

Het trio nieuwelingen vormt een welkome aanvulling voor de eerste selectie. Zij nemen de plaatsen in van Jan van Benthem (sv Veno), Henri Boxum (stopt), Gert Wind en Peter van Eerde (lager elftal) die om uiteenlopende redenen stoppen als speler in de Kloosterse hoofdmacht. Vanuit de jeugdopleiding van V.H.K krijgen Christof Knobbe en Rick van Benthem de kans om zich in de voorbereiding op het nieuwe seizoen eveneens in de eerste selectie van de club te spelen.

De nieuwelingen komen bij V.H.K. 1 oud-eerste elftalspeler en jeugdtrainer Rob Lassche tegen als assistent-trainer. De Vollenhovenaar gaat als rechterhand van Edwin Duim fungeren. Johan Klappe blijft actief als verzorger. En de doelmannen worden ook komend seizoen weer door Marco Beens getraind.

De laatste jaren onderging V.H.K. 1 al een sterke verjongingskuur. Met de nieuwe veranderingen gaat die transformatie nu onverminderd door. Komend seizoen krijgen Duim en Lassche een nog jonger team dan vorig seizoen, met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar.  VHK zet hiermee in,  op het meerjarenplan, om in een realistische termijn weer op een hoger niveau te kunnen acteren, dan de huidige 4e klasse.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500